Cum motivează Nicușor Dan absenţa dezinsecţiei şi deratizării în Capitală: Am preluat un mandat cu datorii

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că mandatul său nu este unul obișnuit, pentru că a preluat datorii de 3 miliarde de lei.

În acest fel, el motivează deciziile de tăiere a costurilor la anumite capitole, cum ar fi întreținerea parcurilor sau rapararea gropilor de pe străzi.

Dezinsecția și deratizarea vor începe imediat ce se vor opri ploile

În ceea ce priveşte parcurile lăsate de izbelişte, Nicuşor Dan spune că a început operațiunea de cosire a ierbii, iar dezinsecția și deratizarea vor începe imediat ce se vor opri ploile.

„Nu este un mandat obişnuit. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei, cât metroul din Drumul Taberei. Trebuia să plătim aceşti bani pe loc. Nu a fost un mandat oarecare şi am fost obligaţi să tăiem costuri şi acolo unde am fi vrut şi acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu i-am avut în martie îi avem acum”, a explicat primarul general Nicușor Dan.

Cosirea ierbii din parcuri, gata în două săptămâni

Edilul a precizat că operațiunea de cosire a ierbii din parcuri a început deja și estimează că va fi gata în două săptămâni.

În ceea ce priveşte tratamentele pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și șobolanilor, primarul susține că utilajele sunt pregătite și vor începe să stropească imediat ce se vor opri ploile.

Acesta a mai precizat că tratamentele se vor face cu Compania Municipală Eco Igienizare.

„În ceea ce privește dezinsecția din București, avem planul de intervenție, în buget am prevăzut suma de 17 milioane de lei pentru DDD. Suntem pregătiți să intervenim pentru țânțari și pentru căpușe, realmente avem mașini, avem substanțe.

Nu putem să o facem când plouă, și nu putem să o facem la căpușe, cât iarba nu este tunsă. Deci, la țânțari începem imediat ce ploaia se oprește, pe căpușe pe măsură ce intervenim la tăierea ierbii”, a completat Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati