Cum pleci în vacanță cu animalele de companie? Regulile CFR Călători pentru a-ți lua prietenul necuvântător cu tine

1
162
Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay

Există anumite condiții impuse de reprezentanții companiei CFR, atunci când vine vorba de călătorii care își iau cu ei animalele de companie. 

Una dintre reguli spune că nu este permisă călătoria în tren cu păsări, reptile sau insecte vii. În schimb, unele animale fac excepție, dar pot fi transportate doar în vagoanele de la clasa a doua, în cazul în care niciun călător nu are nimic de obiectat, notează Antena3 CNN.

”Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului.

În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale.

Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare”, a transmis compania feroviară, se arată pe site-ul oficial al instituției.

De asemenea, există câteva rase de câini care sunt interzise în tren, cum ar fi câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor. O altă regulă importantă este ca toți câinii să poarte botniță.

Cât costă un bilet de tren pentru animalul de companie

Pentru câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, precum și pentru păsările mici în colivii nu este percepută o taxă.

În schimb, trebuie plătit bilet pentru câinii de talie medie sau mare.

În ceea ce privește tariful, acesta reprezintă jumătate dintr-un bilet CFR Călători la clasa a doua.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.