Cum poți obține ajutorul de căldură de acasă, în Sectorul 6

Cetățenii care au domiciliul legal în Sectorul 6 pot obține ajutorul de căldură, pentru perioada sezonului rece 2021-2022, de acasă.

Aceștia au la dispoziție un nou formular electronic, elaborat la inițiativa Ministerului Muncii și Protecției Sociale, care le permite să transmită cererea, fără să se mai prezinte la sediile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC).

Documentul este în format ”pdf inteligent”, cuprinde secțiunile ”Cerere”, ”Persoane” și ”Documente” și poate fi descărcat aici.

Pași de urmat

  • Formularul trebuie salvat pe dispozitivul propriu (calculator sau telefon) și apoi deschis cu programul Adobe Acrobat Reader, versiunea actualizată. Acesta poate fi descărcat și instalat în calculator gratuit, de pe Internet;
  • Apoi, beneficiarul va completa în documentul ”Cerere” toate câmpurile libere cu informații care țin de situația sa și a familiei cu care locuiește. Atenție! Documentul ”Cerere” permite completarea unui număr maxim de patru copii și patru adulți care locuiesc la aceeași adresă;
  • În cazul în care familia este mai numeroasă, cel care întocmește cererea va deschide documentul ”Persoane”, din stânga ecranului. Acolo va completa în continuare datele de identificare ale persoanelor respective;
  • Pentru a încărca actele necesare, salvate, în prealabil, în format pdf, jpg etc, se va accesa, tot din stânga ecranului, pagina ”Documente”.
  • La finalizarea completării electronice, solicitantul va salva documentul, pentru a nu pierde modificările aduse și îl va trimite apoi către DGASPC Sector 6, la adresa de email: ajutorsocial@dgaspc6.com.

Un tutorial pus la dispoziție de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu privire la procedura de completare a ”pdf-ului inteligent”, poate fi accesat pe platforma Youtube, la adresa:  https://www.youtube.com/watch?v=O6-VZnimbeo.

Pentru orice alte informații privind condițiile și actele necesare acordării ajutorului de încălzire, inclusiv procedura de depunere a cererilor și documentelor prin prezentare fizică la sedii, vă rugăm să accesați aceeași pagină a Serviciul Ajutor Social, de pe site-ul www.asistentasociala6.ro.

Până în prezent, 360 de persoane din Sectorul 6 au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire pentru sezonul rece 2021-2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati