Cum poți prelungi durata de viață a frigiderului tău

Frigiderul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din bucătărie și totodată cel mai expus uzurii. Dat fiind faptul că funcționează în regim nonstop, o exploatare greșită a frigiderului îi poate afecta destul de mult durata de viață. Nimeni nu ar vrea să se trezească cu frigiderul defect, motiv pentru care în acest articol ne-am propus să oferim mai multe sfaturi cu ajutorul cărora poți prelungi durata de viață a frigiderului.

Astfel, dacă tocmai ți-ai cumpărat un nou frigider de care îți dorești să te poți bucura cât mai mult timp, sfaturile din rândurile următoare îți vor fi de mare ajutor pentru îndeplinirea obiectivului propus:

Amplasează frigiderul corect

Un prim lucru pe care îl poți face pentru a prelungi durata de viață a frigiderului este să îl așezi corect în bucătăria ta.

În mod obișnuit, un frigider poate funcționa fără probleme mai bine de 10 ani, însă pentru a atinge o astfel de longevitate, trebuie să îi oferi condițiile optime pentru o funcționare corectă. Iar înainte de toate, ar trebui să te asiguri că instalarea lui este făcută în mod corect.

Mai exact, frigiderul ar trebui să fie departe de orice sursă de căldură și chiar de razele soarelui. În caz contrar, frigiderul se va încălzi și va trebui să lucreze mai mult pentru a scădea temperatura.

De asemenea, frigiderul nu se așază niciodată lipit de perete sau de alte obiecte de mobilier. Producătorii recomandă ca acesta să dispună de suficient spațiu atât în spate cât și în laterale, astfel încât să beneficieze de o bună ventilare, ce va favoriza elimina căldurii produse.

În caz contrar, frigiderul va fi suprasolicitat, iar toată această funcționare forțată nu va duce la nimic altceva decât la o durată de viață scăzută. Diferite defecțiuni pot apărea în urma unui astfel regim de funcționare, ceea ce sigur că nu îți dorești.

Dezghețarea frigiderului și a congelatorului trebuie făcută frecvent

Pentru ca frigiderul să beneficieze de cele mai bune condiții de funcționare, dezghețarea ar trebui realizată frecvent. Gheața din interior poate produce destul de multe probleme, așa că ar trebui să ai în vedere îndepărtarea ei ori de câte ori își face simțită prezența.

În acest sens ai putea avea în vedere achiziționarea unui frigider cu sistem No Frost din oferta Demax. Astfel, nu va mai fi nevoie să te ocupi de acest migălos proces de dezghețare, iar asta deoarece sistemul No Frost previne formarea gheții în interior.

Alege un frigider performant

În final, ar trebui să ai în vedere că durata de viață a unui frigider poate fi influențată și de calitatea acestuia. Prin urmare, cu cât alegi un frigider mai bun și mai performant, cu atât cresc și șansele ca modelul ales să aibă o durată de viață mai mare.

De aceea, dată fiind importanța pe care frigiderul o are în viața ta de zi cu zi, ar trebui să nu te zgârcești și să investești în achiziția unui model de top. Pe Demax vei găsi o gamă bogată de frigidere incorporabile de cea mai bună calitate, care sigur te vor încânta cu o durată de viață generoasă.

Acestea sunt așadar aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți propui achiziționarea unui frigider de la care îți dorești o durată de viață cât mai mare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati