Cum recunoști hoții de buzunare din transportul în comun din București

Descoperă care sunt semnele comune ale hoților de buzunare și ce metode folosesc aceștia pentru a-și păcăli victimele. De asemenea, iată cum trebuie să te ferești de aceștia, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar dacă ai impresia că știi cum arată hoții de buzunare, ei bine, aceștia sunt mult mai puțini vizibili în aglomerație, deoarece știu exact cum să se camufleze pentru a nu fi surprinși.

Hotii de buzunare din București: semne comune

Iată cum poți identifica infractorii și cum să te ferești de aceștia:

Există câteva indicii care te pot ajuta să identifici un posibil hoț de buzunare:

Observatorii

Acești indivizi stau în locuri publice și par să fie interesați de genți, sacoșe de cumpărături și de locurile unde persoanele își păstrează obiectele valoroase. Ar trebui să acorzi atenție persoanelor care se concentrează prea mult asupra taliei altora, deoarece poate fi un semn al intenției de a fura. Totuși, trebuie să ții cont și că unele persoane pot fi rezervate sau evită să facă contact vizual, așa că încrederea în instinctele tale este importantă.

Oportuniștii

Hoții de buzunare acționează frecvent în magazine și centre comerciale, deoarece oamenii sunt mai distrași și mai puțin atenți la bunurile lor, ceea ce îi face o țintă mai ușoară. În astfel de locuri aglomerate, este important să fii conștient de mediul înconjurător și să fii atent la persoanele care se apropie prea mult de tine sau care par să-ți distragă atenția, conform Metpolice.uk.com.

Tactici de echipă

Hoții de buzunare pot acționa și în echipă. Unul dintre hoți va distrage atenția victimei, în timp ce alții fură obiectele de valoare. De asemenea, în caz de altercație, pot interveni și alți membri ai echipei.

Împinsul

Hoții de buzunare folosesc tactica împinsului în mulțime în locuri aglomerate, cum ar fi magazinele sau străzile animate. Membrii grupului se împing brusc într-o victimă și, în timp ce aceasta se concentrează asupra incidentului, un alt membru fură rapid bunurile de valoare, cum ar fi portofelul, telefonul sau poșeta.

Trucuri murdare

Hoții de buzunare sunt foarte pricepuți în ceea ce fac și folosesc diverse trucuri pentru a-și atinge scopul. Un exemplu este tactica „îmbrățișării neașteptate”, în care un hoț pare să fie prietenos și te îmbrățișează în timp ce îți fură bunurile.

Activități distractive

Hoții de buzunare sunt abili în a crea distracții, cum ar fi jocuri sau scandări puternice, pentru a-ți devia atenția și pentru ca un complice să-ți fure bunurile. De aceea, este important să fii atent și să nu te lași ușor distras.

Cum să te protejezi de hoți

Pentru a evita să devii o țintă a hoților de buzunare, ia în considerare următoarele sfaturi:

– Păstrează gențile închise.

– Poartă gențile în față sau diagonala pieptului.

– Adaugă cardurile de credit în portofel, și închide-le cu fermoar, capsă sau nasture.

– Folosește genți care sunt greu de deschis, preferabil cu fermoar sau capsă.

– Dacă ai o sumă semnificativă de bani asupra ta, folosește o centură de bani.

– Ascunde portofelul într-un buzunar închis cu nasture sau fermoar, pentru a nu fi la vedere.

– Menține o listă separată cu numerele de contact ale familiei, în cazul în care telefonul îți este furat.

– Păstrează o copie a documentelor importante, cum ar fi biletul de avion, pașaportul și cardurile de credit, în locuri separate, în cazul în care acestea îți sunt furate.

Trucurile folosite de hoții de buzunare

E important să știi că majoritatea hoților de buzunare lucrează împreună. Adică, unul dintre ei încearcă să distragă atenția unei persoane, în timp ce altul fură lucruri importante. Există diverse moduri în care fac asta. Iată câteva exemple:

În mulțime: Hoții pot împinge victima sau o pot înconjura. Un hoț se oprește în fața victimei brusc, iar în timp ce aceasta se ciocnește de el, altul îi fură lucrurile din rucsac.

Hoții profită de momentele în care cineva își lasă geaca pe spătarul unui scaun în tren sau la restaurant pentru a fura lucruri valoroase din ea. De asemenea, scările rulante oferă oportunități de furt. Un hoț se pune în spatele victimei, iar când ajung la capătul scării, altul creează aglomerație pentru a-i distrage atenția și a-i fura portofelul.

O altă strategie pe care o folosesc hoții de buzunare este să murdărească victima cu ketchup sau alt lichid. În timp ce persoana respectivă încearcă să se curețe, infractorii îi fură lucrurile din buzunare, scrie Bundespolizei.de.

O altă metodă este atunci când un hoț abordează o persoană pe o stradă, îi spune că este pierdut și îi cere acesteia să îi arate traseul pe o hartă. În timp ce victima se concentrează pe hartă, hoțul îi fură lucrurile de valoare din buzunar sau din geantă.

Un hoț poate urmări victima la bancomat și îi poate spiona codul PIN. Apoi, hoții pot fura portofelul și cardul de credit al victimei și pot retrage bani din contul acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati