Cum s-a văzut vizita lui Klaus Iohannis în presa egipteană. El-Sisi: ”Am agreat să colaborăm pentru combaterea imigrației ilegale”

Preşedintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. 

„Îmi face mare plăcere să îl primesc astăzi pe Președintele României în Egipt, mai ales că anul acesta sărbătorim 115 ani de relaţii diplomatice.”, a declarat Președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, potrivit elwatannews.com.

Cum s-a văzut vizita președintelui în presa egipteană

Sursa citată a scris pe larg despre vizita președintelui României în Egipt. Astfel, se precizează că cele două state au convenit să lupte pentru combaterea fenomenului imigrației ilegale.

Președintele Abdel-Fattah El-Sisi a spus că, în cadrul întâlnirii cu președintele României, a convenit să continue cooperarea și coordonarea dintre cele două țări pentru combaterea fenomenului imigrației ilegale și să colaboreze cu țările din regiune pentru a găsi soluții la această criză, în special pentru soluționarea conflictelor existente în regiune.

Într-o conferință de presă cu omologul său român, Sisi a subliniat importanța înțelegerii acestui fenomen. De asemenea, el a încurajat demararea unei campanii de conștientizare cu privire la modalitățile și canalele de migrare legală, subliniind rolul instituțiilor religioase egiptene în răspândirea noțiunilor de toleranță.

Președintele Abdel-Fattah El-Sisi a discutat cu președintele României și despre relațiile politice și economice care unesc cele două țări, mai spune elwatannews.com.

Președintele Abdel-Fattah El-Sisi a discutat cu președintele României despre relațiile politice care unesc cele două țări, dar și despre relațiile de cooperare bilaterală și modalitățile de susținere și valorificare a acestora în diverse domenii, în special în ceea ce privește energia, investițiile, industria sau turismul.

„Am convenit asupra importanței desfășurării Comitetului mixt de cooperare economică, științifică și tehnică, care să reflecte pozitiv și într-un mod practic creșterea volumului comerțului și investițiilor între cele două țări”, a spus Sisi.

„Am lăudat convocarea Forumului Economic Egipto-Român în marja acestei vizite, deoarece reprezintă o legătură între oamenii de afaceri și reprezentanții marilor companii, dar și o modalitate prin care pot fi identificate oportunități de investiții și stimulente oferite de economia egipteană”, a continuat acesta.

Egiptul a ridicat starea de urgenţă în vigoare din 2017, chiar înaintea vizitei lui Iohannis

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a anunţat luni că nu va reînnoi starea de urgenţă, instituită în ţară în urmă cu peste patru ani după mai multe atentate criminale asupra unor biserici copte, chiar înaintea vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis, notează Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi, a informat Administraţia Prezidenţială.

„Egiptul a devenit, datorită măreţului său popor şi oamenilor loiali, o oază de securitate şi stabilitate în regiune”, a declarat al-Sissi pe pagina sa oficială de Facebook.

„De aceea am decis să anulez reînnoirea stării de urgenţă în toată ţara”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati