Cum să călătorești în timp ce lucrezi remote. Topul celor mai bune țări pentru nomazii digitali

Asistăm la o schimbare la față a pieței muncii. România e una dintre cele mai bune ţări pentru cei care vor să combine munca remote și călătoriile. O arată un clasament realizat de platforma momondo.ro, scrie digi24.ro.

Pandemia a schimbat cu totul modul de lucru. Nu mai este necesară prezența fizică la birou, în multe profesii, astfel că angajatorii au încheiat cu salariații contracte de muncă remote. Aceștia pot lucra de acasă, de la țară sau din oricare colț al lumii.

Par imagini din vacanță, dar în realitatea sunt fotografii făcute în timpul programului de lucru. Sunt doar câteva dintre amintirile Marei care lucrează remote de 8 ani, departe de stresul şi de monotonia unui loc de muncă obişnuit. Îşi mută biroul de acasă, în cafenea, sau chiar pe o plajă exotică oricând dorește.

Mara Barza, specialist în comunicare: M-am întors dintr-o călătorie remote din Italia, am fost 3 zile în Bari. La câteva luni obișnuiesc să-mi iau laptopul să lucrez câteva zile dintr-o altă locație. Îți îmbogățești viața, vedem lucruri noi, învățăm lucruri noi, cunoaștem alți oameni. Important e să ai net bun. Prefer călătoriile în Europa să pot să folosesc datele mobile și aleg destinații pe care nu le-am mai vizitat, locuri noi.

Sebastian a preferat și el să lucreze la distanţă.

Sebastian Scântee, specialist IT: Eu lucrez în domeniul de servicii de consultanță IT și lucrul remote presupune de 2 ani lucrul de acasă sau din alte părți de unde avem acces la internet, în principiu. Clientul meu final nu e în România și eu lucrez remote și din România, și din alte țări precum Spania, Grecia, Italia și, de obicei, le legăm de vacanță. Mergem, lucrăm o săptămână, două și apoi rămânem în vacanță. Și, în principiu, preferăm zone calde.

Topul celor mai bune țări pentru munca remote

1. Portugalia
2. Spania
3. România
4. Mauritius
5. Japonia
6. Malta
7. Costa Rica
8. Panama
9. Republica Cehă
10. Germania

România este pe locul al treilea în lume în topul ţărilor celor mai avantajoase pentru un angajat care vrea să îmbine munca la distanţă cu călătoriile, potrivit unui clasament realizat recent. Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania. Pe următoarele locuri se situează Mauritius, Malta și Costa Rica.

Bogdan Badea, expert resurse umane: Costul de trai, toate țările din top 3 îl au scăzut și în Portugalia și Spania e scăzut. Avantajul nostru în comparație cu ei e viteza de net, ăsta e unul din avanatajele majore ale României, al lor e vremea mai bună.

Modul de lucru remote va rămâne o opţiune principală și în 2022. Astfel, printre aşteptările salariaţilor se numără libertatea de a alege de unde să lucreze, dar şi nevoia de a-şi vedea munca apreciată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati