Cum să reușim în era post-COVID. Interviu cu antreprenorul Josh Linkner: ”Propria noastră creativitate poate deveni cea mai importantă armă”

Josh Linkner, celebrul antreprenor și speaker american, va participa pe 18 mai la cea de-a V-a ediție a Festivalului tehnologiei, Bucharest Tech Week, în cadrul Innovation Summit.

Josh Linkner este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și speakeri americani, autor de succes și, așa cum el însuși se prezintă, un adevărat creator de probleme, ”cineva care a îmbrățișat filosofia inovației de zi cu zi”, după cum a explicat în cadrul unui interviu pentru News Bucuresti.

”Cel mai mare dușman al creativității este frica”

Josh crede cu tărie că toți oamenii au o capacitate creativă incredibilă, capacitate ce are misiunea de a debloca gândirea inventivă și a găsi întotdeauna o cale de rezolvare a tuturor problemelor.

”Cel mai mare dușman al creativității este frica, nu talentul natural. Frica și creativitatea nu pot coexista, așa că trebuie să creăm un mediu în care sărbătorim toate ideile”, a precizat acesta în cadrul interviului.

”Pandemia ne-a obligat pe toți să rupem tiparele”

Discuția despre creativitate nu poate veni într-un moment mai bun, pentru că ”multe dintre cele mai mari povești de succes s-au născut în vremuri de criză”. Întrebat despre influența pandemiei asupra creativității, Linkner spune că ”ne-a obligat pe toți să rupem tiparele anterioare și să accelerăm nevoia de soluții noi.”

”Cei cu cele mai înalte niveluri de gândire inventivă și rezolvare creativă a problemelor sunt cei care vor înflori în era post-COVID”, a adugat acesta.

Citește mai jos interviul integral:

News Bucuresti: Vă numiți un ”creator de probleme”. Ce înseamnă acest lucru?

Josh Linkner: Un ”creator de probleme” este o persoană care nu dorește să accepte statu quo-ul, preferând să se concentreze asupra a ceea ce este posibil. Cineva care este dispus să conteste înțelepciunea convențională și să folosească gândirea inventivă pentru a descoperi abordări noi, mai degrabă decât să se bazeze pe cele vechi. Mai simplu spus, este cineva care a îmbrățișat filosofia inovației de zi cu zi.

News Bucuresti: Ați menționat că toate ființele umane au ”o capacitate creativă incredibilă”. Cât de greu este să învățăm cum să devenim mai creativi? Cât durează întregul proces?

Josh Linkner: Nu este doar credința mea. Cercetările arată în mod clar că toate ființele umane sunt creative și că putem folosi această abilitate înnăscută pentru a rezolva probleme și a ajunge la rezultate. Întrucât suntem creați ca să fim creativi, procesul nu durează mult și nu este dificil să ne dezvoltăm aceste abilități. Îmbrățișând mentalitățile, tacticile și obiceiurile pe care le acopăr în cartea Big Little Breakthroughs, cititorii se pot bucura de creșteri semnificative ale rezultatelor creative în mai puțin de 20 de ore de practică și explorare.

News Bucuresti: Cum putem reuși să transformăm creativitatea într-un obicei?

Josh Linkner: Este nevoie de puțină practică zilnică. Fac un ritual de 5 minute dimineața, pe care îl împărtășesc în carte, care pune bazele unei zile creative. Actele de practică mici, pe care le fac zilnic, sunt mult mai importante decât izbucnirile uriașe urmate de perioade inactive.

News Bucuresti: Care sunt cei mai mari ucigași ai creativității și ce trebuie să facem pentru a îi evita?

Josh Linkner: Cel mai mare dușman al creativității este frica, nu talentul natural. Frica și creativitatea nu pot coexista, așa că trebuie să creăm un mediu în care sărbătorim toate ideile. Odată stabilite condițiile de siguranță, creativitatea poate înflori.

”Propria noastră creativitate inerentă poate deveni cea mai importantă armă”

News Bucuresti: Poate pandemia de coronavirus să ”ucidă” creativitatea? Sau să o înflorească?

Josh Linkner: Fără îndoială, pandemia a stimulat creativitatea și, mai important, nevoia de creativitate. Pandemia ne-a obligat pe toți să rupem tiparele anterioare și să accelerăm nevoia de soluții noi. Cei cu cele mai înalte niveluri de gândire inventivă și rezolvare creativă a problemelor sunt cei care vor înflori în era post-COVID.

News Bucuresti: Ce sfaturi aveți pentru companiile sau persoanele care intră în mentalitatea de tipul „pierdem tot” în era post-COVID?

Josh Linkner: De la Disney la Hewlett-Packard, multe dintre cele mai mari povești de succes s-au născut în vremuri de criză. Vremurile dificile necesită soluții creative, iar propria noastră creativitate inerentă poate deveni cea mai importantă armă pentru a lupta în aceste vremuri provocatoare. Încercați să creați mentalitatea, abilitățile și setul de instrumente creative și veți fi pe drumul cel bun pentru a face față provocărilor zilei.

Josh Linkner va participa online, pe 18 mai, la Bucharest Tech Week 2021, în cadrul Innovation Summit. La București, Josh își va prezenta cea mai nouă carte și va explica cum presiunea de a genera idei mărețe nu face altceva decât să copleșească individul și să inhibe creativitatea. Soluția vine tocmai din exersarea zilnică a acestei gândiri creative pe care o au negreșit toți oamenii, creativitate ce naște idei mărunte ce conduc de fapt, în timp, la rezultate gigantice. Cum a ajuns un traficant de droguri să lanseze o companie de fitness de succes, sau cum a adus un simplu tatuaj o creștere de 30% a vizibilității unui restaurant, ori cum a reușit o asistentă medicală să aducă îmbunătățiri majore în tratarea anumitor probleme cardiace pentru care nici corporații uriașe nu au găsit soluții? Acestea sunt doar câteva exemple din studiile de caz pe care Josh Linkner le va prezenta la Bucharest Tech Week 2021. Festivalul se desfășoară online, pe platforma MyConnector, în perioada 18-23 mai. Mai multe detalii despre înscriere, găsiți aici www.techweek.ro.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati