Cum se plăteşte parcarea în Sectorul 3. Șoferii au la dispoziție și aplicația parchezins3.primarie3.ro

0
373

Primăria Sectorului 3 reamintește conducătorilor auto care folosesc locurile de parcare nenominale din Sectorul 3 că, pentru plata acestora, au la dispoziție și aplicația parchezins3.primarie3.ro.

Alte metode rapide de plată:

·        scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a codului QR afișat pe panourile de informare, care direcționează utilizatorul către plată;

·         transmiterea unui SMS la 7494.

Aplicația poate fi accesată direct sau scanând codul QR de pe panourile informative din imediata apropiere a bateriilor de parcare. În plus, aceasta permite achiziționarea online a abonamentelor de parcare lunare sau anuale.

Condiții de achiziționare prin intermediul aplicației a abonamentelor de parcare:

Persoanele fizice sau persoanele juridice pot achiziționa online abonamente lunare sau anuale, în următoarele condiții:

–         șoferii cu adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 de lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;

–         șoferii care nu au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA.

Atenție: Abonamentul este valabil strict în intervalul orar 08.00 – 18.00

În condițiile deținerii abonamentului lunar, parcarea pe locurile nenominale se poate face doar în intervalul orar 08.00 – 18.00, de luni până duminică. Ulterior acestui interval orar, abonamentul nu își menține valabilitatea, locurile de parcare nenomominale fiind prioritare persoanelor care dețin autorizație.

După ora 18.00, cetățenii care doresc să parcheze mașina pe un loc nenominal au la dispoziție plata cu ora, tariful fiind de 5 lei/h. 

Abonamentele lunare și anuale nu modifică condițiile de aplicabilitate pentru autorizațiile nominale și nenominale pentru parcările de reședință.

Primăria Sectorului 3 reamintește cetățenilor că încă din luna iunie a anului trecut șoferii care utilizează locurile de parcare nenominale de pe raza Sectorului 3 au obligația de a plăti, în lipsa unei autorizații de parcare, tariful de 5 lei/oră sau abonamentul lunar, conform condițiilor de mai sus.

Posesorii autorizațiilor de parcare de reședință nenominale pot parca gratuit 24/24h în zona aferentă autorizației (de exemplu B5, C1, A2), dar și în celelalte zone, pe parcursul zilei, pe locurile marcate cu galben, doar în intervalul 8.00-18.00.

Lansarea aplicației este parte a eforturilor Primăriei Sectorului 3 de a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor și de a eficientiza gestionarea parcărilor din Sectorul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.