Cum se pregăteşte Matei Balş de gerul care va lovi Capitala. Dr. Apostolescu: ”Apa va fi rece şi pentru spălat şi pentru duş!”

Avariile la sistemul de termoficare din Capitală ar putea afecta şi spitalele. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, a vorbit despre măsurile care vor fi luate în spitalul unde 20 de oameni au murit în urma incendiului de la sfârşitul lunii trecute.

Medicul infecționist Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului ”Matei Balș”, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum se pregăteşte spitalul pentru temperaturile extrem de scăzute care se vor înregistra în următoarea perioadă în Capitală, scrie Antena3.ro.

Cătălin Apostolescu: ”Avem ventiloconvectoare care vor suplini lipsa de căldură”

”În momentul de faţă avem mai multe direcţii de pregăitire. O primă direcţie este darea în funcţune a centralei termice proprii a spitalului. Din nefericire, nu vom reuşi să o dăm în funcţiune, astăzi, mâine, în aşa încât să prevenim acest val de frig. Mai avem nevoie de câteva autorizaţii. Oricum, în iarna acesta va fi funcţională. A două măsură este distribuirea suplimentară de pături într-un pavilion care este încălzit strict cu ce ne furnizează RADET-ul, iar pentru un al doilea pavilion care este în funcţiune în momentul de faţă, avem ventiloconvectoare care vor suplini lipsa de căldură.

Au fost zile în care a fost frig. Temperatura a fost în jur de 18-20 de grade. Pentru un om care este îmbrăcat ca pentru a sta în pat, temperatura este joasă. Evident că trebuie să stea permanent învelit. Nu trebuie să uităm că un agent termic cu temperatură scăzută se reflectă şi în apa pe care o primim la instalaţiile sanitare, deci înseamnă că apa va fi rece şi pentru spălat şi pentru duş”, a declarat medicul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati