Cum va fi sărbătorită Ziua Naţională a României la Madrid

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Ambasada României în Regatul Spaniei a pregătit un program special în mediul online dedicat comunităţii de români de pe teritoriul Spaniei.

Programul se va derula pe întreg parcursul zilei de 1 Decembrie şi debutează cu mesajul video al ambasadorului României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, urmat de o serie de mesaje video de felicitare adresate de reprezentanţi ai mediului instituţional spaniol. Printre aceştia, s-au alăturat iniţiativei ambasadei de celebrare a Zilei Naţionale a României, preşedintele Senatului spaniol, doamna Pilar Llop, ministrul culturii spaniol, domnul Jose Manuel Rodriguez Uribes şi primarii a trei oraşe din regiunea Madrid, Alcala de Henares, Torrejon de Ardoz şi Arganda del Rey, municipii care găzduiesc importante comunităţi de români.

Programul de Ziua Naţională de la Madrid include şi interpretarea Imnului Naţional al României de către orchestrele Poliţiei Naţionale spaniole şi a Gărzii Civile. Ambasada va difuza concertul special „România în muzică: tradiţie şi confluenţe” susţinut de Cvartetul Arte Clasico la Academia Regală din Madrid, o iniţiativă a Institutului Cultural Român de la Madrid. În contextul aniversării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Spania, ambasada va face public logo-ul câştigător, un simbol pozitiv şi inovativ al relaţiilor bilaterale.

Evenimentele de 1 Decembrie se încheie printr-o transmisiune live a momentului iluminării sediului guvernului regional de la Madrid, situat în inima capitalei spaniole, Puerta del Sol, în culorile drapelului României. Întreg programul poate fi urmărit pe pagina Facebook şi pe contul YouTube al Ambasadei României în Regatul Spaniei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati