Cum va fi vremea în minivacanța de 1 decembrie în țară și în Capitală

Odată cu Ziua Națională vine și frigul în România, atrag atenția meteorologii. Astfel, temperaturile vor scădea în minivacanța de 1 decembrie, cu minime între -6 până la 2 grade Celsius.

”Ultimele date indică o schimbare în ceea ce privește prognoza meteorologică pentru ziua de 1 decembrie, și anume o probabilitate de precipitații mai ridicată în majoritatea regiunilor țării, dar mai ales în cele sudice.
Din punctul de vedere al regimului de temperaturi discutăm de valori maxime, în general, de la 1 până la 8 grade Celsius la scara întregii țări și temperaturi minime între -6 până la 2 grade Celsius. Desigur, valorile preponderent negative vor fi în zonele centrale, nordice, dar mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, iar dimineața, în zonele joase de relief, condiții de ceață.

Cum va fi vremea în București în minivacanța de 1 decembrie

Și la București o maximă pozitivă, însă în jurul amiezii o maximă de 4, cel mult 6 grade Celsius. Dar cu siguranță acest lucru nu ne va face să nu simțim, într-adevăr, ziua de 1 decembrie ca pe o zi de sărbătoare în sufletul fiecăruia dintre noi, oriunde ne-am afla”, a declarat Elena Mateescu, potrivit Antena3.ro.

Cât despre prognoza pentru sărbătorile de iarnă, directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune că mâine vor fi actualizate ”datele care vor cuprinde și săptămâna Crăciunului, pentru că, până la acest moment, discutăm doar la nivelul datei de 21 decembrie”.

”Cert este că semnalul este, pentru săptămâna 14-21 decembrie, o săptămâna mai caldă decât în mod obișnuit, cu abateri semnificative mari de 2,5 până la 3 grade în aproape toată țara”, a adăugat Elena Mateescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati