Cum vor putea să se imunizeze cei care nu au prins loc la vaccinare

0
220
Pixabay

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că dozele de vaccin nu sunt suficiente pentru a putea imuniza la capacitate maximă, în situația în care centrele de vaccinare sunt disponibile. Acesta a explicat că perioada de programări va fi extinsă pentru 20 de zile iar pe măsură ce se vor elibera locuri sistemul le va repartiza celor înscriși pe platformă.

“Centrele de vaccinare sunt deja disponibile. Degeaba putem crea aceste programări, pentru că ele nu se pot crea în același interval de timp, pentru că nu sunt suficiente doze.

N-ai prins loc la vaccinarea anti-Covid? Soluția ar fi trecerea pe o listă de așteptare

Ce vom încerca din această săptămână este să extindem perioada cu încă 20 de zile pentru a putea da drumul la programări și pe platformă se va putea crea o posibilitate să ne putem programa și să rămânem în așteptare.

În momentul în care se eliberează un loc, sistemul să ți-l aloce și persoana respectivă să fie notificată. Se va face o programare directă în centrul din localitatea care persoana respectivă bifează că locuiește sau are rezidența sau în județul pe care l-a selectat ca fiind județ de domiciliu.

Acesta a asigurat că nu vor apărea sincope în aprovizionarea cu dozele de vaccin.

„Vom primi săptămânal tranșele de vaccinuri. Această diferență pe care o pierdem în această săptămână o vom recupera în a doua jumătate a lunii februarie”, a explicat Gheorgiță.

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, va sosi în România luni, 18 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.