„Cunoaşte-ţi drepturile!”, o campanie dedicată copiilor din Sectorul 6

În această săptămână, la 30 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU privind drepturile copilului, copiii din Sectorul 6 vor învăţa despre drepturile pe care le au şi pe care trebuie să le conştientizeze. Fie că vorbim despre dreptul la „o voce”, la siguranţă sau copilărie, cei mici vor putea înţelege cum se iau deciziile şi îşi vor putea exprima liber opiniile cu privire la ce îi preocupă.

Miercuri, beneficiarii Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate, vor participa la o activitate non-formală, organizată în parteneriat cu Asociaţia A.R.T Fusion, în care, cu ajutorul jocurilor şi muzicii, vor înţelege mai uşor dreptul la libera exprimare.

Campania „Cunoaşte-ţi drepturile!” se va desfăşura în cadrul Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant şi va cuprinde discuţii libere în cadrul cursurilor gratuite ce se desfăşoară zilnic la conac. Cei mici vor avea un escape room inedit, în care indiciile şi soluţiile vor fi legate de cele şase drepturi pe care cei mici le vor descoperi: dreptul la educaţie, la siguranţă, la copilărie, la afecţiune, la sănătate şi dreptul de a avea „o voce”.

Campania „Cunoaşte-ţi Drepturile!” are scopul de a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie. La campanie vor participa peste 200 de copii aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Ziua Internaţională are rolul de a atrage atenţia asupra milioanelor de copii care nu merg la şcoală, nu sunt protejaţi şi nu mai pot locui în ţara sau în oraşul lor, dar şi de a aduna fonduri pentru aceştia. Fiecare copil are dreptul la viaţă, la educaţie şi la o dezvoltare armonioasă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati