Cupa Regelui la Fotbal, pe noul stadion din Ghencea

În Sectorul 5 are loc unul dintre cele mai mari turnee de fotbal pentru copii – Cupa Regelui la Fotbal. Evenimentul este la prima ediție și se desfășoară pe parcursul a 3 zile: 10, 11, 12 septembrie 2021, în cadrul Complexului Sportiv Steaua București.

Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Sportul București sub Înaltul patronaj al Casei Regale a României alături de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Competiția va găzdui un număr de 1575 de sportivi organizați în 105 echipe, iar evenimentul se va desfășura pe 7 mini terenuri de fotbal din cadrul Complexului Sportiv Steaua București.

Competiția se desfășoară la nivel național și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, atât fete cât și băieți.

Scopul acestei inițiative este de a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici, vizând încurajarea activității sportive în rândul acestora și dezvoltarea armonioasă prin sport. Fotbalul este un sport foarte îndrăgit și des practicat, motiv pentru care Asociația Club Sportiv Sportul București este preocupată de implicarea în acordarea de șanse egale în rândul copiilor și, în același timp, de descoperirea talentelor.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19. Programul competiției se va desfășura astfel:

– Ziua 1: 10 septembrie 2021, 09:00-18:00
– Ziua 2: 11 septembrie 2021, 09:00-12:00
– Ziua 3: 12 septembrie 2021, 09:00-15:00

În cadrul competiției, toți copiii vor primii medalii și diplome, iar primele patru locuri din fiecare grupă vor fi premiate.

În ultima zi de competiție, pe 12 septembrie 2021, de la ora 12:00, pe Stadionul Central al Complexului Sportiv Steaua București va avea loc Festivitatea de premiere a evenimentului Cupa Regelui la Fotbal, ediția I.

În cadrul evenimentului vor participa oficialități din cadrul Casei Regale a României, reprezentanți ai Administrației publice centrale și locale, diplomați și oficiali guvernamentali, precum și personalități marcante din lumea sportului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati