Curiozități despre Apple: Compania deține de 2 ori mai mulți bani decât Trezoreria SUA

Apple este o companie cu sediul principal in Cupertino, California, care are o reputatie de invidiat in industria inaltei tehnologii. Cu toate ca este una dintre cele mai cunoscute companii din lume, Apple are o istorie atat de complexa incat putini dintre noi stim cu adevarat evolutia acesteia, potrivit quickmobile.ro.

Iata cateva curiozitati legate de gigantul imperiu al lui Steve Jobs:

1.Compania Apple a avut 3 cofondatori: Steve Jobs, Steve Wozniak si un al treilea co-fondator despre care putini dintre noi au auzit, Ronald Wayne.

Steve Jobs alaturi de Steve Wozniak au creat primele computere Apple in garajul parintilor lui Jobs din Los Altos, California. Pentru a putea achizitiona materia prima si a pune afacerea pe picioare, Steve Jobs se hotaraste sa isi vanda Volkswagen-ul sau iar Woz renunta la calculatorul sau programabil.

Compania Apple a fost lansata oficial la 1 aprilie 1976, insa Ronald Wayne paraseste compania la doar 12 zile dupa lansarea acesteia de teama sa nu fie un esec. Acesta isi vinde actiunile pe care le detine lui Steve Jobs cu doar 800$. Daca le-ar fi pastrat, acuma ar fi valorat 60 de miliarde de $, insa la acea vreme Ronald Wayne se declara fericit.

2.Steve Jobs a fost concediat din propria companie

In 1983, Steve Jobs se hotaraste sa-l anagajeze pe John Sculley, unul dintre directorii de la Pepsi, un om cu potential alaturi de care credea ca o sa conduca compania spre un real success. Un an mai tarziu lucrurile au inceput sa ia o intorsatura neasteptata intre cei doi colaboratori. Astfel in urma unei dispute, actionarii companiei il sustin pe John iar Steve Jobs este concediat.

Steve revine la conducerea companiei in anul 1996 si o salveaza de la faliment. Sub atenta sa supravehgere, compania renaste din cenusa prin lansarea unei noi generatii de gadgeturi (iPhone, iPad, iPod, MacBook).

3.Steve Wozniak este in continuare angajat Apple

Steve Wozniak isi incheie activitatea sa cu norma intreaga la Apple in 1987. Cu toate acestea, el este inca un angajat oficial al companiei și primeste o bursa estimata la 120.000 $ pe an.

4.Compania Apple are peste 92.000 de angajati in intreaga lume

Inainte de lansarea iPhone-ului aceasta avea doar 14.000 de angajati.

5.Apple detine de 2 ori mai multi bani decat Trezoreria Statelor Unite

In anul 2014 castigurile companiei Apple au fost uluitoare, acestea depasind asteptarile analistilor. Compania raporteaza un buget de 160 de miliarde de dolari in bani lichizi in timp ce Trezoreria Statelor Unite avea numai 49 de miliarde.

6.Castigurile Apple

In primul trimestru al anului 2014, Apple a castigat mai mult decat Google, Facebook si Amazon  la un loc.

7.Retina display este produsa de Samsung

Desi multi dintre noi ar crede ca Samsung si Apple se afla intr-o competitie acerba, cele doua companii au o altfel de relatie. Samsung produce de fapt Retina Display de pe Apple iPad și o parte din cipurile de memorie utilizate in iPhone 6.

8.Primul logo al companiei a fost produs de Ronald Wayne

Primul log original al companiei a fost proiectat de co-fondatorul Ronald Wayne, care a lucrat la Atari, impreuna cu Steve Jobs și Steve Wozniak.

Acesta continea o imagine detaliata a lui Newton stand sub un copac cu un “Apple” pe cale sa cada in capul lui, dar a fost schimbat in momentul in care compania a realizat ca logo-ul este prea detaliat pentru a putea fi imprimat la dimensiuni mici.

Noul logo al companiei a fost proiectat de designer-ul  Rob Janoff. Acesta nu are nici o legatura cu semnificatiile biblice cum ar crede unii. Designerul pur si simplu realizeaza doua versiuni: un mar intreg si un mar cu o mica muscatura, Steve Jobs alegand-o pe cea de-a doua.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati