Cine poate participa?
În cadrul proiectului sunt alocate 148 de locuri pentru tinerii din Sectorul 3 cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani, care doresc să-și perfecționeze abilitățile în arta susținerii unui discurs public. Este o invitație la dezvoltare personală și succes pe piața muncii.
Participanții, instruiți să își ducă abilitățile de vorbire la următorul nivel!
Public Speaking reprezintă capacitatea de a conecta oamenii, de a împărtăși povești care impresionează, inspiră și motivează. Astfel, Public Speaking înseamnă abilitatea de a susține o prezentare convingătoare, de a capta atenția audienței și de a comunica eficient. Aceste workshop-uri îi vor ajuta pe tineri să își ordoneze ideile, să își stăpânească emoțiile și să se exprime, adaptându-și discursul în funcție de publicul țintă. Totodată, vizează acumularea de competențe ce privesc tehnica prezentării, tehnica vorbirii, gestionarea și controlul emoțiilor, gestionarea situațiilor de criză dintr-un discurs.
Tematică:
- Fazele pregătirii unei prezentări;
- Apariția și discursul în fața unei audiențe;
- Menținerea atenției active;
- Exerciții pentru reglarea tonalității, intonației, claritatea vorbirii;
- Tipuri de respirație;
- Dezvoltarea încrederii și abilităților de autocontrol emoțional;
- Tipologii de participanți dificili.
Structură:
Atelierele se vor desfășura pe cinci grupe de aproximativ 20-25 de persoane, iar fiecare grupă va avea cinci zile de workshop-uri.
După finalizarea grupei, fiecare participant va deveni speaker. Scopul acestei activități este de a crește gradul de asimilare a noilor abilități învățate în urma workshop-urilor. Aceștia vor asimila mult mai bine toate noțiunile prezentate de traineri specializați, deoarece va fi primul moment în care vor pune în practică elementele învățate la cursuri.
Selecție:
- Participanții se pot înscrie la workshop-uri prin completarea unui formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqfXr_AHshvww0R02TC3vzNw7LlclIq_gUZGk-78z_3ktsuA/viewform?usp=sf_link
Formularul se regăsește și pe website-ul Asociației Better Youth, https://betteryouth.ro/. De asemenea, tinerii interesați vor prezenta documente care să ateste domiciliul în Sectorul 3.