Cursurile cu prezenţă fizică, suspendate în zece unităţi de învăţământ din Bucureşti

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), reunit miercuri în şedinţă, a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în zece unităţi de învăţământ din Capitală din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, potrivit agenției de presă Agerpres.

Potrivit CMBSU, cursurile cu prezenţă fizică sunt suspendate, de miercuri până pe 19 octombrie, la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Liceul Teoretic „Dante Aligheri”, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, Grădiniţa nr. 30, Colegiul Naţional „Ion Creangă”, Colegiul Economic Viilor, Şcoala Gimnazială nr. 156 şi Grădiniţa nr. 217, respectiv de joi până pe 20 octombrie la Colegiul Naţional „Victor Babeş”.

Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii nr. 5338/1082 din 1 octombrie 2021 prevede suspendarea activităţii în unităţile de învăţământ cu prezenţă fizică pentru următoarele 14 zile, după ce s-a constatat că mai mult de jumătate din numărul de clase/grupe fac cursuri online.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, la Colegiul Naţional „Ion Creangă”, 17 dintre cele 32 de clase funcţionau deja în sistem online, iar la Grădiniţa nr. 30 patru dintre cele opt grupe de preşcolari.

În perioada suspendării cursurilor cu prezenţă fizică, la cele două unităţi vor desfăşura activităţi de dezinfecţie a clădirilor în care funcţionează împreună cu Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport din cadrul Primăriei Sectorul 4.

Un liceu și o grădiniță din Sectorul 4 se închid din cauza cazurilor COVID

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati