Curtea Spitalului „Theodor Burghele“, transformată în grădină terapeutică

Primăria București a transformat 9.000 de metri pătraţi din curtea Spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele” în „grădină terapeutică” pentru pacienţi, cu mobilier urban nou, alei, pergole, foişor, stâlpi de iluminat alimentaţi de panouri solare şi sistem automat de irigaţii.

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a scris, marţi, pe Facebook, că vegetaţia a fost deja plantată şi că astfel de spaţii pentru relaxare există la majoritatea spitalelor din ţările occidentale, iar beneficiile pentru calitatea vieţii pacienţilor sunt demonstrate de numeroase studii internaţionale.

Horia Tomescu a precizat că acesta a fost proiectul cel mai votat de bucureşteni în cadrul programului de bugetare participativă al Municipalităţii din 2021.

Potrivit viceprimarului Tomescu, bugetul alocat de Municipalitate pentru realizarea proiectului s-a ridicat la 500.000 de lei, bani pe care Primăria Capitalei i-a alocat în bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

El a adăugat că Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele” tratează anual zeci de mii de pacienţi, fiind specializat în intervenţii urologice complexe, endoscopii digestive superioare şi inferioare, explorări cardiologice, tratamente oncologice în regim de spitalizare de zi şi investigaţii imagistice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati