Cutia milei cu POS. Credincioșii pot face donații cu cardul sau cu telefonul la Catedrala Sfântul Iosif din București

Cutia milei are forma 2.0. Credincioșii care vin să se roage în Catedrala Sfântul Iosif din București au posibilitatea de a face donații contactless, cu cardul sau cu telefonul. Inițiativa a pornit de la numărul mare al solicitărilor credincioșilor, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, potrivit euronews.ro.

POS-urile din Catedrala Sfântul Iosif au fost montate acum, deși Arhiepiscopia Romano-Catolică dorea montarea acestor dispozitive de mai mulți ani.

În cutia electronică pentru donații, credincioșii pot dărui 5, 10 sau 50 de lei din portofelul lor electronic, în contul Catedralei, fără a fi nevoiți să introducă și cod pin.

Pr. Dr. Șerban Tarciziu-Hristofor, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: Orice pos este conectat cu un cont bancar al instituției, al Arhiepiscopiei și, cu siguranță, orice pos înregistrează și suma, de cine a fost depusă, când a fost depusă și contabilitatea este mult mai ușoară. Este un cont de instituție și, sigur, trece pe la serviciul de contabilitate cu toate regulile de funcționare.

”Mi se pare o idee foarte bună, pentru că nu întotdeauna avem la noi bani cash. Acest lucru se practică și în afară, ceea ce facilitează donația tuturor. Dacă au sau nu cash, nu mai contează”, spune un enorias.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati