Cvartetul finlandez BALDER în stagiunea camerală a Filarmonicii ” George Enescu”

Duminică, 18 iunie, la ora 19.00, Sala Studio a Ateneului Român va fi locul de desfăşurare al recitalului susţinut de cvartetul finlandez BALDER, ansamblu căruia i se va alătura pianistul român MIHAI DIACONESCU. Realizat cu sprijinul Fundaţiei culturale a Finlandei, recitalul cuprinde lucrări compuse în ultimele decenii şi este dedicat victimelor pandemiei COVID 19.

„În ultimii ani internetul, lucrurile efemere şi zgomotul au preluat controlul asupra tuturor. Vom invita ascultătorii noştri să-şi îndepărteze ochii şi urechile de la smartphone-uri şi să vină cu noi într-o călătorie din care vor recunoaşte locul preeminent pe care îl deţine arta în lumea noastră – nu doar în lumea culturii sau în istoria omenirii, dar şi în viaţa de zi cu zi a omului obişnuit. Recitalul din 18 iunie face parte dintr-un turneu memorial, care aduce un omagiu celor ce au luptat constant împotriva Covid-19 şi în acelaşi timp de a oferă ascultătorilor posibilitatea de a regăsi în muzică amintiri despre cei dragi. Programul este bazat pe contrastul între întuneric şi lumină. Am selectat lucrări brute şi imprevizibile, care se implică extatic în meditaţii intense, cufundate în mod persistent în tăcere, dar întrerupte de erupţii bruşte de fortissimo şi culminaţii cu motive dramatice. Oricine entuziasmat de aspectele mai înflăcărate a muzicii lui Bartok, Sibelius şi Enescu vor îndrăgi acest concert.”, declară violistul Vadim Grumeza, membru al cvartetului BALDER

Filarmonica George Enescu
Marţi, 18 iunie 2022, ora 19.00 – Ateneul Român , sala mică

BALDER QUARTET & MIHAI DIACONESCU (pian)

Program:

Caroline Shaw – Entr’acte

Gija Kancheli – Rugăciuni nocturne pentru cvartet de corzi şi casetofon

Mieczyslaw Weinberg – Cvintetul cu pian

Mieczyslaw Weinberg/Vadim Grumeza – Rapsodia pe teme moldoveneşti

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.

Cvartetul de coarde Balder a luat naştere în 2018 la Helsinki. În acelaşi an, ansamblul a câştigat Concursul Internaţional de Muzică de cameră „Florida Keys” şi a debutat pe scena Carnegie Hall, iar în anul următor a cântat la Mozarthaus în Viena. Ansamblul alcătuit din Emil Hartikainen (vioară), Andrew Ng Wen Hao (vioară), Vadim Grumeza (violă) şi Tommi Wesslund (violoncel) este afiliat Academiei de Muzică de cameră Kuhmo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati