Dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare, pe locul doi ar ieși PNL. Procentele pentru fiecare partid – GRAFIC

1
296
alegeri

PNL e pe locul 2 în clasamentul partidelor pentru alegerile europarlamentare, cu 20% din intențiile de vot, arată un sondaj realizat înainte de Crăciun de către CIRA (The Center for International Research and Analyses sau Centrul pentru Cercetare și Analize Internaționale).

Liberalii sunt astfel singurii care pot spera să concureze cu PSD la europarlamentare, deși pesediștii sunt deocamdată în frunte, având 30% din opțiunile electoratului.

Conform sondajului CIRA, AUR e într-o scădere ușoară, înregistrând 18% și pierzând probabil voturi către partidul Dianei Șoșoacă (SOS România), care reușește să treacă pragul electoral, cu 6%.

Sondajul arată că PNL este liderul detașat al dreptei, USR fiind cu 6 puncte procentuale în spatele liberalilor, la 14%. Așa fărâmițată cum este, dreapta politică este totuși în mod semnificativ peste intențiile de vot ale PSD: partidele dreptei au circa 40% în sondaje, PSD are 30%, iar partidele extremiste AUR-SOS au 24%.

Prezența la vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se anunță una medie, 53% dintre români declarând – conform sondajului de opinie CIRA – că ar merge cu siguranță să voteze la europarlamentare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.