Dacia a schimbat identitatea vizuală a autovehiculelor într-o singură zi

0
573
sursa foto: Facebook - Dacia

Dacia a aplicat noua sa identitate vizuală întregii sale game concomitent în trei fabrici diferite: mai exact în fabrica de la Pitești, în România, și în cele de la Casablanca și Tanger, în Maroc, scrie ANSA, potrivit Agenției de presă Rador, conform economedia.ro.

Schimbarea, din punctul de vedere al imaginii, reprezintă primul pas al mărcii în contextul Renaulution.

În fabricile menționate mai sus, vehiculele ies de pe liniile de producție într-un ritm de un autoturism la fiecare 50 de secunde, rezultatul fiind că începând din dimineața zilei de 24 octombrie 2022, peste 3.100 de mașini sunt afectate zilnic de schimbarea identității vizuale.

Provocarea industrială de a schimba identitatea vizuală a întregii game într-o singură zi a fost și o provocare logistică, în condițiile în care echipa în cauză a trebuit să gestioneze introducerea a aproximativ 190 de componente noi de la 57 de furnizori diferiți, găsind soluții pentru compensarea întârzierilor.

În acest context, un rol important l-a avut instruirea, mai exact cursurile organizate pentru operatori care, concomitent cu un plan de producție important, au permis mărcii să poată conta pe activități de asamblare conforme pentru toate vehiculele.

Pentru a completa cadrul acestei operațiuni, trebuie menţionată şi provocarea comercială, în condițiile în care a fost necesar ca toate comenzile să fie preluate chiar înainte de introducerea în fabrici a noii identități de marcă.

Un nou logo și o nouă emblemă

Noua identitate vizuală vine cu un nou logo, o nouă emblemă și o culoare specifică.

Noua identitate vizuală este una pentru „o marcă modernă și mai digitală”, iar noul logo exprimă „simplitate și robustețe”, afirmă compania. Dacia are și o nouă culoare de brand, respectiv un verde kaki, despre care compania spune că este „o nuanță ce evocă apropierea de natură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.