Dacia Spring e mai ieftină în Germania decât în România

0
283
sursa foto: Facebook - Dacia

După eliminarea subvenției de stat de către Germania, pentru vehiculele electrice, constructorii auto au anunțat că susțin din resurse proprii sumele pe care clienții ar fi trebuie să le primească. Sumele au ajuns până la 4.500 de euro, în funcție de perioada de livrare. Acum, Dacia plusează și vine cu o reducere și mai mare pentru clienți, pentru o perioadă limitată, conform datelor analizate de Profit.ro.

Dacia încearcă să accelereze vânzările de automobile electrice în Europa, după cum reiese din politica de prețuri anunțate pe mai multe piețe. În Germania, discountul anunțat de marca Dacia pentru modelul Spring depășește orice așteptare, pentru că ajunge la un nivel fără precedent. „Spring cu un bonus electric de 10.000 de euro”, anunță Dacia Germania clienții, dar precizează că oferta este valabilă până pe 31 martie. Reducerea de preț vine după bonusul de 4.500 de euro, acordat pentru mașinile care fuseseră comandate în 2023 și aveau termen de livrare până pe 31 decembrie, sau 3000 de euro, pentru mașinile comandate cu livrare în 2023, în primul trimestru.

Cu noul discount de 10.000 de euro, Dacia Spring va avea un preț de achiziție, temporar, de 12. 750 de euro, pentru echiparea de bază, Essential, și de 14.550 euro, pentru echiparea Extreme, cu motor de 65 CP.

Decizia ar putea avea ca scop vânzarea stocurilor existente ale modelului, înainte de lansarea face-liftului anunțat pentru acest an, o revizuire la jumătatea vieții care va aduce nu doar schimbări minore de deisgn, ci și unele modificări ale arhitecturii electrice, și care ar trebui să vine cu o nouă listă de prețuri.

Dacia a operat o serie de reduceri și în Franța, acolo unde a lansat noua versiune Essential la 18.400 de euro, dar cu echipamente mai puțin, inclusiv fără display MediaNav și fără unele echipamente care până acum erau oferite standard.

Și în România, Dacia a redus simțitor prețurile la Spring, odată cu anunțul privind reducerea Programului Rabla Plus. Chiar dacă ediția din 2024 a programului nu a demarat, Spring poate fi cumpărat de pe stoc, cu prețuri care încep de la aproximativ 14.000 de euro.

Cu Rabla Plus, care ar urma să fie circa 5000 de euro, mașina ar putea fi cumpărată cu doar 9.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.