Dacian Cioloș, critici dure pentru Dan Barna: Să facă un pas în spate și să-și umple golurile personale

Dacian Cioloș, președintele USR, l-a criticat dur vineri pe Dan Barna, care joi seară îi respinsese categoric ultimatumul pentru schimbările radicale din partid.

”Cred că onoarea îi cere lui Dan Barna să facă un real pas în spate și să își ofere timpul necesar pentru a se reconstrui politic și a umple golurile personale astfel încât să nu se mai regăsească în situații politice dificile. Regret că am ajuns în această situație și sper că va găsi înțelepciunea de a nu încerca o aventură politică prin care să rupă partidul sau să iasă în public cu alte declarații lipsite de adevăr”, a scris Dacian Cioloș vineri pe Facebook.

”Îi înțeleg neputința în a accepta pierderea funcției de președinte al USR”

Mai mult, Cioloș a scris că ”este incredibil cum cineva care ar trebui să dea dovadă de echilibru și maturitate politică poate să confunde propriile umori și dezamăgiri cu realitatea și cu faptele pe care le are în față. Îi înțeleg neputința în a accepta pierderea funcției de președinte al USR. Am încercat să îi ofer mai multe șanse și i-am propus să lucreze aproape de mine ca prim-vicepreședinte. A refuzat de fiecare dată mâna întinsă. Am evitat să îi comentez gafele și stângăciile politice și din campania prezidențială 2019 și ulterioare. Dar a venit momentul să ne uităm serios în oglindă”.

Joi seară, Dan Barna îi dăduse un răspuns dur lui Dacian Cioloș, care a cerut conducerii USR să îi voteze până luni un program cu modificări radicale ale statului, în caz contrar urmând să demisioneze.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati