Dacian Cioloș, după ce Guvernul nu a trecut de Parlament: ”Florin Cîțu e o non-soluție, nu discutăm”

Președintele USR-PLUS Dacian Cioloș a făcut primele declarații după ce guvernul propus de el nu a primit votul de încredere al Parlamentului. El a arătat că de mai bine de o lună de zile, cei care au produs criza politică nu au venit cu nicio soluţie. El a comentat şi anunţul lui Florin Cîţu, că PNL e pregătit de negocieri, el amintind că premierul interimar a fost respins la vot.

”Parlamentarii au respins singura soluție care era pe masă, cei care mă acuzau că blocăm, acum au prelungit criza. Astăzi, au vorbit din nou despre lipsa de soluţii şi că am blocat găsirea unei soluţii, USR şi-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu dorinţa de a găsi o soluţie, important este ca şi celelalte partide să îşi asume responsabilitatea”, a afirmat Cioloş.

Liderul USR a precizat că din acest moment, mingea se întoarce la preşedinte.

”Nu comentăm speculaţii ce ar putea să facă un partid sau altul, au stat departe, nu şi-au asumat responsabilităţi, aşteptăm să vedem în ce fel îşi asumă soluţii adevărate. Nu am văzut asumarea până acum, sperăm să o vedem de acum înainte”, a arătat el.

Cioloș a spus despre Florin Cîțu că este o ”non-soluție”, dar a subliniat că partid rămâne deschis la alianțe pentru găsirea unei soluții de guvernare.

”Florin Cîţu a adunat o majoritate puternică care a picat guvernul. Cum poţi să spui că asta e soluţia? Îi aşteptăm pe ceilalţi să vină cu o soluţie, dar nu cu speculaţii”, a mai spus Cioloş.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati