Dacian Cioloș: Metroul este al bucureștenilor, nu al unor căpușari de profesie

Copreședintele Alianței USR PLUS Dacian Cioloș spune că „metroul este al bucureștenilor, nu al unor căpușari de profesie, care compromit ideea de sindicat și care se folosesc de angajații muncitori și cinstiți ai Metrorex pentru a-și crea avantaje personale”.

„Sa fie clar, metroul din București s-a oprit azi dintr-un singur motiv: pentru că ministrul Cătălin Drulă s-a apucat să facă curățenie la Metrorex, să taie conductele de făcut bani și rețele de interese care fac ca o companie publică ce își acoperă singură abia 30% din cheltuieli să dea mai mult de jumătate din sursele ei de venit către o companie privată controlată de caracatița pesedistă.

Domnul Rădoi, pesedist hârșâit în mulgerea resurselor publice, și câțiva așa-ziși sindicaliști și-au făcut o conducere a metroului paralelă cu cea oficială și controlează banii companiei. Și-au subordonat, de ani buni, o organizație sindicală, o controlează și o manipulează politic și, de fapt, fac orice pentru a-și proteja interesele folosind angajații Metrorex ca instrument de presiune pentru propriile beneficii.

Dincolo de acest personaj care nu mai are nimic de-a face cu sindicalismul, e păcat ca se compromite ideea de sindicat, care ar trebui să reprezinte interesele angajaților si nu interesele unuia care își consolidează propria putere.

Îi rog pe bucureșteni și pe toți cei afectați de oprirea metroului să nu se lase amăgiți de acest joc mafiot. Fiecare leu scos de caracatița PSD din bugetul Metrorex este furat din buzunarul fiecăruia dintre noi. Asta este miza protestului de astăzi.

Susținerea mea totală pentru Cătălin Drulă, care respectă angajamentele USR PLUS luate în campanie: oprim scurgerile de bani publici către buzunarele personale ale privilegiaților”, a scris Cioloș, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati