Dacian Cioloș recunoaște că a primit propuneri de a reînființa partidul PLUS

Europarlamentarul Dacian Cioloș a recunoscut că unii colegi i-au cerut să refacă fosta formațiune PLUS, însă a subliniat că intenția sa este ca partidul să rămână unit.

Referitor la riscul să se rupă partidul în cele două partide iniţiale, PLUS şi USR, în contextul majorităţii pro-USR din Biroul Politic, Dacian Cioloş a spus că ”este o tensiune în partid, şi din motivul ăsta”.

”Eu nu doresc să se întâmple lucrul ăsta şi nu incit, nu încurajez pe nimeni să facă lucrul acesta, dar pentru ca lucrul acesta să nu se întâmple, trebuie rezolvate nişte lucruri în partid”, a spus Cioloş, la Profit Tv.

Întrebat dacă a primit mesaje de la parlamentarii PLUS, care i-au spus să refacă partidul PLUS, Dacian Cioloş a răspuns: ”Da!”Fostul lider USR a spus că le-a transmis faptul că, ”din punctul lui de vedere, câtă vreme putem consolida partidul, el a fost un susţinător al fuziunii şi şi-ar dori în continuare să aibă un astfel de partid”.

”Dacă nu reuşim până în toamnă, eu aşa îmi dau, un termen, să depăşim fracţia asta PLUS-USR, cu sau fără Cioloş, Barna, Drulă, dacă nu reuşim cu toţii, împreună, cineva care îşi imaginează că o să ia la la bucată câţiva membri din fostul PLUS, că nu a vorba doar de fostul PLUS, sunt şi colegi din fostul USR care au o altă viziune şi care, dacă s-ar rupe partidul, ar pleca, ca să fim oneşti. Deci nu e doar o fracţie PLUS-USR, ca să se agaţe cei din PLUS de mine, eu nu am fost votat doar de PLUS”, a comentat fostul lider USR.

Cioloş a mai arătat că îşi doreşte să rămână unit partidul.

”Cred că se mai poate salva, dar nu depinde de mine. Nu am cum să garantez eu”, a mai afirmat el, precizând că probemele nu sunt aşa de simple şi nu se rezolvă prin atragerea unuia sau altuia din nemulţumiţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati