Dacian Cioloș: USR va propune un Guvern până la începutul săptămânii viitoare

Premierul desemnat, liderul USR Dacian Cioloş, a declarat vineri, 15 octombrie, că USR rămâne în continuare determinat să propună până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament.

”Nu putem sta să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a afirmat Cioloş, care a făcut un apel la Partidul Naţional Liberal să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern.

El a amintit că a propus PNL şi UDMR refacerea coaliţiei plecând de la un program cu soluţii concrete, legate de preţurile la energie, combaterea pandemiei de COVID.

„USR a avut un singur obiectiv. Să formeze un guvern cu puteri depline care să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, pentru rezolvarea crizei prețurilor energiei și pentru reformele din PNRR.În acest sens am propus PNL și UDMR să refacem coaliția pornind de la un program cu soluții concrete legate de prețurile la energie, legate de combaterea pandemiei și pentru lansarea reformelor prevăzute în PNRR.

Din păcate, am constatat și azi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis.

Nu pot să fac decât în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate pentru că România are nevoie de un guvern. Sper să putem găsi soluția. Oricum, în ceea ce privește USR, în aceste condiții și din dorința de a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, USR rămâne în continuare determinat să propună până la începutul săptămânii viitoare un guvern în parlament. Pentru că acolo în parlament se vede dacă există susținere pentru un guvern.

Duminică după-amiază vom avea o ședință a comitetului politic USR în care vom discuta și programul de guvernare și lista de miniștri. Deci până duminică, dacă PNL dacă e în continuare interesat de discutii știe unde să ne găsească. Oricum, noi mergem înainte și cum am spus, până la începutul săptămânii viitoare facem o propunere indiferent de ce se întâmplă”, a mai spus liderul USR.

Cioloș spune că românii așteaptă soluții cât mai rapid cu putință.

„România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline. Nu cred că este momentul acum să stăm și să pansăm tot felul de ego-uri rănite. Important e să discutăm, și noi asta am și propus, să avem discuții pragmatice și să oferim soluții. Nu este PNL pregătit să ofere solții? Nicio problemă. USR va face acest lucru și ne vom asuma mandatul pe care ni l-am asumat până la capăt”, a completat acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati