Dacian Cioloş vrea să încurajeze campania de vaccinare prin implicarea unor influenceri

Dacian Cioloș, premierul desemnat, dorește implicarea unor influenceri pentru a încuraja campania de vaccinare anti COVID. Motivul, spune Cioloș, e faptul că politicul nu mai are credibilitate în rândul cetățenilor.

Întrebat care ar fi soluţia pentru impulsionarea vaccinării, preşedintele USR a răspuns: “Aţi văzut şi măsuri de încurajare a vaccinării, de implicare a unor influenceri care ies din zona politicului pentru că am văzut politicul nu are, din păcate, credibilitate, şi statul în general şi-a pierdut mult din credibilitate. Vlad Voiculescu vorbea de un proiect pe care îl avea de la începutul anului de a lansa o adevărată campanie pentru susţinerea vaccinării, cu argumente care să vină din partea oamenilor cu competenţe în acest domeniu”, a explicat Dacian Cioloș.

Acesta a afirmat, luni, că susţine utilizarea certificatului verde pentru toate categoriile profesionale, inclusiv pentru mediul privat.

“Susţinem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state membre UE încă din vară şi vedem rezultatele astăzi, chiar dacă gradul de răspândire al virusului e mare, numărul de morţi e mult, mult mai mic decât în România. Pare să fi fost o măsură eficientă care dă rezultate. (…) Vrem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul. De aceea am propus această măsură şi pentru sectorul public, şi pentru sectorul privat. E vorba aici de sănătatea oamenilor”, a explicat preşedintele USR.

El a precizat că doreşte ca persoanele care nu se pot vaccina să aibă acces la testare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati