Damian Drăghici în concertul „Meditaţii lăutăreşti”, pe 27 octombrie la Arcub

Damian Drăghici prezintă muzica lăutărească în concertul „Meditaţii lăutăreşti”, organizat de Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti pe 27 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Cel mai recent proiect al artistului Damian Drăghici, „Meditaţii lăutăreşti” cuprinde o colecţie de piese vechi lăutăreşti prezentate într-un set up instrumental inedit, scrie news.ro.

Acompaniat de Aurel Gheorghe la pian, de Mugur Borcea la vioară, de Pancirel Constandache la trompetă şi de Adrian Flautistu la contrabas, Damian Drăghici redă emoţia muzicii lăutăreşti de altădată la nai, cajon şi voce.

Lansat în octombrie 2022, proiectul „Meditaţii lăutăreşti” prezintă muzica scripcarilor într-un nou concept şi face parte din seria de acţiuni iniţiate de artistul Damian Drăghici de a duce mai departe tradiţia cântecului şi muzicii lăutăreşti.

„Este muzica cu care am crescut, muzica ce ne-a învăţat de mici copii cum să fim dezinhibaţi, muzica ce ne-a arătat cum părinţii şi familiile noastre se pot transforma atunci când o ascultă şi care ne-a arătat ce sentimente trezeşte în oameni. Muzica lăutărească este jazzul nostru românesc, aşa cum bebop-ul este muzica lăutărească a americanilor. Am un mare respect pentru robii lăutari care urlau şi plângeau de durere fără ca ei să fie conştienţi că bocetul lor va fi apreciat şi iubit după sute de ani”, spune Damian Drăghici.

Biletele au fost puse în vânzare pe arcub.ro, bilet.ro şi la casa de bilete Arcub din strada Lipscani 84-90.

Preţuri bilete: 70 de lei şi 50 de lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati