Dan Barna după discuția cu președintele Iohannis: O întâlnire de care am fost dezamăgit

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat marţi, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema crizei din coaliţia de guvernare, că, din păcate, s-a dovedit a fi o întâlnire formală şi că şi-ar fi dorit ca întâlnirea să fi avut loc cu mai multe zile în urmă. Barna a precizat că nu s-a prezentat vreo soluţie, nu s-au analizat scenarii şi s-a declarat dezamăgit de întâlnirea cu preşedintele.

Dan Barna: Întâlnirea cu Iohannis a fost benignă

”Din păcate, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize şi am exprimat poziţia USR PLUS că ieşirea din criză se poate rezolva prin propunerea unui nou premier din partea PNL. Aici s-a terminat partea de conţinut. Nu s-a prezentat o soluţie, nu s-au analizat scenarii”, a afirmat Dan Barna, precizând că şi-ar fi dorit ca aceastăe întâlnire să aibă loc cu câteva zile în urmă.

”Pur şi simplu am făcut fotografie a prezentului”

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele care ar fi alternativele guvernării în cazul în care coaliţie nu ajunge l o împăcare, Dan Barna a replicat: ”Mi-aş fi dorit să discutăm scenarii, nu s-a întâmplat lucrul acesta”.

”A fost o întâlnire de care am fost dezamăgit, pentru că a fost o întâlnire mai degrabă formală, unde pur şi simplu am făcut fotografie a prezentului”, a afirmat co-preşedintele USR PLUS.

Întrebat care a fost mesajul preşedintelui pentru USR PLUS după această discuţie, Dan Barna a răspuns: ”Că ne aflăm într-o situţie complicată. Şi nu glumesc”.

El a precizat că, în Parlament asistăm la un abuz asupra democraţiei, fără precedent.

”Faptul că noua majoritate Cîţu-Ciolacu blochează dreptul la moţiune de cenzură al unor parlamentari arată că avem o majoritate, echipa premierul Cîţu cu PSD, care însă ucide prin fiecare neprezentare la şedinţă statul de drept. Cîţu terbuie să plece, moţiunea să ajungă la vot. Lăsaţi moţiunea de cenzură să se întâmple, încetaţi să transformaţi România într-un stat bananier”, a afirmat Barna.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati