Dan Diaconescu a pierdut procesul cu presa, în care acuza că este supus unui „linşaj mediatic”/ Decizia nu este definitivă

0
52
Foto: Facebook / DAN DIACONESCU

Dan Diaconescu a pierdut procesul pe care l-a deschis împotriva presei, după ce jurnaliștii au publicat pe surse interceptările din dosarul în care este acuzat de sex cu minore.

Judecătoria Sectorului 1 i-a respins lui Dan Diaconescu cererea ca cele 24 de posturi TV și publicații din presa scrisă să retragă orice informație despre dosarul acestuia, scrie Hotnews.ro.

De asemenea, el ceruse daune de la televiziunile și publicațiile date în judecată, între care Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, Hotnews, Adevărul, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România.

Decizia a fost luată luni de către Judecătoria Sectorului 1 și nu este definitivă.

Instanța a stabilit ca fostul patron al OTV să achite televiziunilor și publicațiilor respective cheltuieli de judecată de câte zeci de mii de lei.

Dan Diaconescu a inițiat acțiunea în instanță în mai 2023, acuzând că este supus unui „linşaj mediatic” şi este „denigrat şi defăimat” în mass-media.

Dan Diaconescu a reclamat că posturile de televiziune şi presa scrisă şi online au diseminat în spaţiul public informaţii nepublice/confidenţiale din dosarul în care este cercetat de Parchetul Judecătoriei Constanţa, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.