Dan Negru: Guvernul finanţează filme româneşti în care statul român este batjocorit. În multe din filmele sau serialele finanțate de stat, România e umilită, nu e promovată!

„200 milioane de euro s-au deblocat vineri pentru filme românești. Tiptil-tiptil. Totuşi, deși multe din filmele, serialele, telenovelele românești sunt făcute cu bani de la stat, ele umilesc statul. Polițiștii sunt idioți, doctorii-s șpăgari, profesorii-s corupți. În multe din filmele sau serialele finanțate de stat, România e umilită, nu e promovată!”, scrie, pe Facebook, Dan Negru.

„Disputa istorică despre primul om care a zburat se dă între Traian Vuia și frații Wright. Sunt zeci de filme americane despre frații Wright, ultimul e serialul “Wright Brothers” cu Tom Hanks.

Stiti vreunul care sa-l apere pe Vuia?

Dar insulina lui Paulescu? Petrache Poenaru brevetează primul toc rezervor(stilou) din lume dar pentru că invenția nu a fost produsă în serie, titlul de inventator al stiloului este a lui Lewis Waterman. Ați văzut ceva despre Poenaru? România e singura țară europeană care nu are niciun serial istoric la TV!

Ungurii au „Matyas, a sosemvolt kiralyfi”( Mateias, Prințul care nu a fost niciodată) ,un succes in audiențe tv. E despre copilăria lui Matei Corvin, regele care are statuie in centrul Clujului. Degeaba 200 milioane !

Banii sunt mai greu de păstrat decât de obținut!”, scrie Dan Negru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati