Dan Negru: ”Nu apariția online-ului a afectat audiența TV ci libertatea. După anul ăsta electoral unele TV de știri vor dispărea”

Dan Negru susține, într-o postare pe Facebook, că după acest an electoral, unele TV de știri vor dispărea și altele își vor reduce masiv costurile: ”Nu apariția online-ului a afectat audiența TV ci libertatea. Și anul trecut aceleași trei mari televiziuni au dominat piața TV. Celelalte 87 de televiziuni supraviețuiesc!”

„Au apărut studiile pe audiențele tv de anul trecut…Fotografiile sunt de la “Academia Vedetelor” un show pe care-l făceam acum 24 de ani. Audiența era atunci 72%. Azi ar fi imposibil!”, scrie, pe Facebook, Dan Negru.

„Nu apariția online-ului a afectat audiența TV ci libertatea. Atunci nu existau mall-uri, restaurantele erau puține și scumpe, nu existau vacanțe, ca să ieși din țară aveai nevoie de viză și singură distracție era TV. Libertatea a scăzut audiența TV.

Și anul trecut aceleași trei mari televiziuni au dominat piața TV : Pro, Kanal și Antena fac 59% din totalul audienței TV din România. Celelalte 87 de televiziuni supraviețuiesc!

RomâniaTv rămâne liderul televiziunilor de știri, DigiSport1 al celor de sport și FilmCafe liderul nișei de filme și seriale.

2024 – an electoral – va fi decisiv pt credibilitatea televiziunilor de știri. După anul ăsta electoral unele TV de știri vor dispărea și altele își vor reduce masiv costurile.

Dintre TV generaliste, anul trecut au scăzut în audiențe Prima, Național și TVR. Televiziunea publică nu a prins top 10. După anul ăsta electoral și TVR va trece prin cea mai mare restructurare din istoria ei.

Revelionul a adus o premieră anul ăsta, pentru prima dată în ultimii 24 de ani Pro a dominat total în audiențe revelionul televizat pe toate targeturile de public. Cu un consum TV tot mai mic, revelioanele TV devin tot mai neprofitabile și în câțiva ani ele vor dispărea,după trendul internațional

Vârful în audiențe 2024 e așteptat în vară când naționala de fotbal va juca după mulți ani într-un Campionat European.

Adică, statistic televiziunea supraviețuiește…Dar Grigore Moisil a explicat cel mai bine statistica : „dacă pui o fesă a fundului pe o plită încinsă și cealaltă fesă pe o bucată de gheață, media e bună. Dar in realitate, e vai de curu’ tău”, arată Dan Negru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati