Dan Vîlceanu a fost validat pentru funcția de ministru de Finanțe. UPDATE: Iohannis a semnat decretul de numire

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL pentru Ministerul Finanţelor. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire.
UPDATE 15:30 Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.


 Știre inițială

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL pentru Ministerul Finanţelor.

Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, au declarat surse din partid, Vîlceanu având de partea lui 47 de voturi, scrie Hotnews.ro.

Dan Vîlceanu are 42 de ani și este deputat de Gorj. Acesta este membru în comisia de buget a Camerei Deputaților.

Până în prezent, interimatul în funcţia de ministru al Finanţelor este asigurat de Cîțu. Dan Vilceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului.

”Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat un BPN pentru a numi ministrul Finanţelor Publice (..) Am discutat strategia pentru perioada următoare pentru că intră în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie”, a declarat Florin Cîţu marţi seară, la finalul şedinţei PNL care a avut loc la Vila Lac şi la care preşedintele partidului nu a fost prezent.

În același timp, premierul a dat asigurări că şedinţa Biroului Permanent Naţional a fost convocată statutar.

„Vă asigur că toate procedurile au fost respectate”, a adăugat Cîţu. El a susţinut că a discutat şi la telefon şi faţă în faţă cu Ludovic Orban, încă de luni, adăugând: „Cred că două zile sunt de ajuns”.

„Mâine avem un BPN convocat de această echipă şi unde vom demonstra că avem majoritatea necesară”, a adăugat Cîţu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati