Dăncilă: Opoziţia nu doreşte bunăstarea românilor – refuză în continuare să semneze pactul pentru bunăstarea românilor

Partidele din Opoziţie refuză în continuare să semneze pactul pentru bunăstarea românilor, pentru că nu doresc acest lucru, a afirmat vineri premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD.

  • „Aşa cum ştiţi, am cerut partidelor din opoziţie să semneze acest pact, un pact care nu este politic, un pact în beneficiul cetăţenilor, un pact care să îi asigure pe români că niciodată nu vor mai fi tăiate pensii şi salarii.

dancila congres psdAm văzut din partea opoziţiei doar vorbe, nimic concret. Am văzut dezinteresul faţă de aceste lucruri, ceea ce arată faptul că, aşa cum de fapt au şi afirmat de multe ori în spaţiul public, nu îi interesează problemele românilor, nu iau în calcul să nu taie pensii şi salarii şi chiar au în vedere acest lucru. Bineînţeles că pentru noi este important ce gândesc românii, care este opinia românilor, care opinia cetăţenilor, de aceea facem un apel către cetăţenii României, către societatea civilă să semneze acest pact pentru a ne asigura că, indiferent de guvernare, românii, pensionarii nu vor mai trăi cu această frică că li se va tăia pensiile sau salariile”, a declarat premierul la Caraş Severin

Alte teme de discuţie s-au referit la implementarea programelor PNDL 1, PNDL 2, proiectele primarilor.

  • „Este foarte important faptul că Guvernul României sprijină aceste programe, astfel dacă anul trecut pe PNDL 1 şi PNDL 2 am avut alocată o sumă de 4,5 miliarde de lei, anul acesta pe jumătate de an, pe primul semestru avem 4,4 miliarde de lei.

I-am asigurat pe primari că, aşa cum anul trecut am achitat toate facturile pe cele două programe şi anul acesta vom achita toate facturile pentru proiectele pe care le implementează. Am vorbit despre Fondul de dezvoltare şi investiţii. După cum ştiţi, peste 200 de proiecte sunt pentru semnarea contractelor. Vrem ca acest fond să fie accesat de cât mai multe localităţi din toate zonele ţării. Am şi despre probleme politice, am discutat despre organizare, despre modul în care trebuie să ne organizăm pentru a câştiga alegerile prezidenţiale”, a mai spus preşedintele PSD.

A trecut o săptămână de când am propus partidelor politice semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, prin…

Publicată de Viorica Dăncilă pe Vineri, 20 septembrie 2019

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati