Danezii, revoltați după ce pacienții români au fost transferați în spitalele din țara lor

0
551
coronavirus
sursa foto: Polina Tankilevitch

Transferul a doi pacienți români în Danemarca a creat o adevărată revoltă pe rețelele de socializare. Danezii sunt supărați că medicii lor vor trata bolnavii COVID-19 din țara noastră și condamnă acordul dintre cele două țări. Nu au uitat nici să menționeze că majoritatea compatrioților noștri au refuzat vaccinarea, scrie antena3.ro

Doi români în stare gravă au fost transferați de la București la Copenhaga în cursul zilei de sâmbătă, 6 noiembrie. Presa daneză a relatat pe larg subiectul.
Publicația TV2ostjylland a transmis că cei doi pacienți români au ajuns în Spitalul Universitar Aarhus. În cadrul articolului respectiv sunt citați și medici, care au confirmat că îngrijesc oamenii din România.
„Doi români infectați cu Covid-19 au fost transportați sâmbătă din București în Danemarca pentru a primi tratament la Spitalul Universitar Aarhus. Acest lucru este confirmat de Karina Bækby Houborg, medic șef la unitatea de terapie intensivă”.

„Este adevărat. Sunt la terapie intensivă la noi,” a declarat acesta.

”Gestionarea pandemiei în România este haotică, iar spitalele din țara est-europeană au ajuns la colaps. De aceea, Danemarca ajută acum la aducerea de pacienți. Potrivit vicepreședintelui executiv Ole Thomsen, regiunea Iutlanda Centrală a primit o cerere de ajutor din partea României miercuri sau joi”.

„România cerea să primim un număr de oameni în stare gravă. Era vorba poate de 10-15 pacienți la nivel național. Aceștia sunt oameni care ar muri dacă nu ar primi tratamentul intensiv adecvat”, a spus Thomsen pentru TV2 Iutlanda de est.

Articolul a stârnit furie în mediul online

Distribuit pe Facebook, materialul a creat revoltă printre internauți. Oamenii au condamnat decizia autorităților și au transmis că sistemul danez de sănătate este deja sub presiune și nu e cazul să-l forțeze cu pacienți străini.

Oamenii nu au uitat nici că un procent semnificativ din români a refuzat vaccinarea. Totodată, au precizat că se tem de introducerea unor noi restricții.

”S-a dus respectul meu pentru tot ce înseamnă corona și restricții. Guvernul va introduce restricții pentru că spitalele sunt supraîncărcate, dar în același timp sunt aduși aici pacienți corona din străinătate – dintr-o țară în care majoritatea a refuzat vaccinarea. Ne batem joc de banii noștri din taxe,” a comentat Henrik Hansen.

„Ei bine, asta spune multe despre România și felul în care au avut grijă de cetățenii țării. Spitalele și accesul liber la îngrijiri medicale nu au fost o prioritate, se pare,” a scris Charlotte Lydolf.

„E ceva greșit! Dacă medicii danezi se infectează și apoi dau virusul mai departe? Serviciul de sănătate danez este deja sub presiune, așa că nu ar trebui să ne pese de cetățenii altor țări. Sincer, când ne îmbolnăvim, nu întotdeauna putem obține ajutorul de care avem nevoie de la sistemul de sănătate danez,” este părerea lui Rune Skousgaard

„Este cea mai gravă stupiditate să umpli spitalele cu străini, în timp ce serviciul de sănătate se plânge de supraîncărcare și riscul de a nu putea trata pacienții danezi cu corona,” a notat Sussi Krogsdorf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.