Daniel Băluță a discutat în Franța despre soluţii europene pentru dezvoltarea Sectorului 4 şi a zonei de sud a Capitalei

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a participat, zilele trecute, la o ceremonie găzduită la Lyon, în Franţa, în vederea implementării celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucureştiului.

Edilul a discutat atât despre proiectele smart city realizate în comunitatea pe care o reprezintă, cât şi despre cele din metropola franceză, cum ar fi smart-city, smart-living sau smart-environment.

Ca membru în Comitetul European al Regiunilor, primarul Sectorului 4 a susţinut ca astfel de dialoguri sunt extrem de importante atât pentru comunităţile române, cât şi pentru cele franceze. Totodată, în cadrul ceremoniei la care a participat la Lyon, edilul Sectorului 4 a avut plăcuta ocazie de a discuta cu doamna Anne Hidalgo, primarul capitalei Franţei, declarându-se onorat şi totodată bucuros că are o oportunitate extraordinară de a deschide pentru Sectorul 4 al Micului Paris noi perspective de dezvoltare.

„La nivelul Primăriei Sectorul 4, suntem deschişi în a implementa soluţiile eficiente pe care conducerea metropolei franceze le-a aplicat cu succes pentru a ţine pasul cu noile tendinţe în domenii precum smart-city, smart-living sau smart-environment. Conceptele europene dezvoltate la Paris au reuşit să reducă semnificativ numărul maşinilor din oraş, să transforme mai multe artere de circulaţie în zone pietonale si totodată să sporească suprafaţa spaţiilor verzi din cartierele oraşului”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

În deplasarea pe care a avut-o în Franţa, edilul s-a întâlnit, la o ceremonie unde au participat mai mulţi membrii ai Comitetului European al Regiunilor, pe Gregory Doucet, primarul oraşului Lyon, căruia i-a propus o vizită în Sectorul 4, pentru a-i putea prezenta proiectele smart city implementate deja la nivelul comunităţii al cărei primar este.

„Este un om cu o energie extraordinară şi cu o dragoste imensă faţă de oraşul pe care îl administrează. Am discutat despre proiectele comunităţii noastre din domeniul smart-city, iar dumnealui mi-a oferit câteva sfaturi legate de modul în care conceptele europene precum green-city sau smart-mobility trebuie implementate pentru a fi eficiente. Întrucât amândoi am simţit că timpul nu a fost destul şi că mai avem multe lucruri de discutat, l-am invitat să viziteze Sectorul 4 şi vă anunţ cu bucurie că a acceptat. Zilele următoare vom stabili detaliile şi vom pregăti vizita acestuia în comunitatea noastră”, a mărturisit primarul Sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati