Daniel Băluţă: Cel mai mare spital de stomatologie va fi construit în sectorul 4

Cel mai mare spital de stomatologie din România, care va avea 65 de cabinete și săli de operație, va fi construit în sectorul 4 al Capitalei, a anunțat vineri primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Acesta a susținut că lucrările ar urmă să înceapă cel mai târziu în dată de 15 octombrie, termenul de finalizare fiind de trei ani.

Cu o suprafață desfășurată de 4.954 de mp, spitalul de stomatologie va fi construit într-o zona accesibilă a sectorului 4, pe Șoseaua Olteniței nr. 9, și va avea un regim de înălțime de P+2E. Parterul și etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, săli de așteptare, spații pentru prezentări și ședințe, farmacie, grupuri sanitare, zone administrative.

Cine va lucra în cel mai mare spital de stomatologie din Bucuresti?

În același centru își vor desfășura activitatea practică studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară, urmare a unui protocol încheiat între Primăria sectorului 4 și UMF „Carol Davila”, scrie dcnews.ro.

Pentru a facilita accesul, în imediată vecinătate a spitalului a fost construită deja o parcare de 236 de locuri, urmând că noi parcaje să fie configurate și în curtea unității medicale.

„Înregistrăm o premieră de care românii aveau nevoie de foarte mult timp. Practic discutăm despre primul spital universitar cu profil de medicină dentară din România și la nivel de București de prima construcție de la zero, prima investiție publică ce s-a derulat în acest oraș și se derulează în ultimii 50 de ani”, a afirmat primarul.

Din punct de vedere tehnic, această investiție are trei componente: prima este reprezentată de clădirea spitalului, o clădire cu o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați, a două componentă a investiției este partea de dotare, iar cea de a treia – un amfiteatru.

„Costul dotărilor este de 16 milioane de lei plus TVA. Costul construcției este de 19 milioane de lei plus TVA. Pe aceste două tronsoane costul total al investițiilor se ridică undeva la zece milioane de euro. A treia componentă a acestui ansamblu – pentru că în afară de latura medicală a acestei investiții orice comunitate trebuie să prioritizeze pentru dezvoltarea ei investițiile pentru ceea ce înseamnă învățământ – (…) tot acest ansamblu va avea parte de un amfiteatru cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați, o investiție care se cifrează la două milioane de euro. (…) Pentru clădirea spitalului, grație unei asocieri cu Ministerul Dezvoltării Regionale și cu Compania Națională de Investiții, finanțarea proiectului clădirii este realizată de Ministerul Dezvoltării. Dotarea acestei unități medicale va reveni sectorului 4 și va face obiectul unui credit ce va fi disponibil începând cu anul 2021 de la Banca Europeană de Investiții, iar partea de amfiteatru este rezultatul colaborării între sectorul 4 și Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții. Estimarea pe care o am din punct de vedere strict tehnic este aceea că în maximum trei ani, și aici sunt un om realist, acest proiect va fi finalizat. Operarea acestui spital universitar și a facilităților de învățământ va fi făcută de UMF „Carol Davila” – Facultatea de Medicină Dentară”, a precizat edilul sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati