Daniel Ghiță a dat în judecată Guvernul și cere ANULAREA STĂRII DE ALERTĂ

Deputatul Daniel Ghiță a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern HG nr. 1183/09.11.2021 – pentru ANULAREA prelungirii stării de alertă.Ghiță a cerut Curții de Apel București să constate nelegalitatea stării de alertă prin care sunt restricționate drepturile şi libertățile fundamentale ale persoanei – HG-ul prin care Guvernul României, începând cu data de 9 noiembrie 2021, a prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ghiță: Este foarte importantă acțiunea pentru țară și popor.

Contestație Ghita”Am cerut Curții de Apel București să constate nelegalitatea stării de alertă prin care sunt restricționate drepturile şi libertățile fundamentale ale persoanei.

În cererea de chemare în judecată a Guvernului, am arătat că măsurile prelungite luate de Guvern cu privire la prelungirea străii de alertă şi împărţirea în două a populaţiei României, în VACCINAŢI şi NEVACCINAŢI, nu au eficienţă şi nu sunt de natură a stopa raspândirea virusului, dimpotrivă creează discriminări şi limitări a unor drepturi fundamentale, fără efecte în ceea ce priveşte răspândirea virsului.”, a transmis parlamentarul de Ilfov pe facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati