Daniel Ghiță – îndemn la referendum de demitere a lui Clotilde Armand: Minte, jigneste si are impresia ca Primaria Sectorului 1 este mosia parintilor din Guadalupe

Fostul luptător K1 și actual deputat de Ilfov, Daniel Ghiță, a îndemnat pe facebook strângerea de semnături pentru demiterea primarului sectorului 1, Clotilde Armand: Fapte, de vorbe suntem sătui.

Anunțul fostului luptător K1 vine în contextul scandalului gunoaielor din sectorul 1.

  • Ghiță întreabă public ”Strângem semnături să ii demitem din funcții ? Cine organizează strângerea de semnături ?”

Indemn demitere primar S1”Primesc sute de mesaje: Ne pare rău, că am tăcut când s-au fraudat alegerile la Capitală! Nu aveam gunoaie pe străzi, șobolani, vulpi, căpușe și gândaci, isteriile unei incompetente, care minte, jignește, și are impresia că Primăria Sec 1 este moșia părinților din Guadalupe?!”, transmite parlamentarul social-democrat.

PSD va sustine orice initiativa cetateneasca de convocare a unui referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat, pe 8 iunie, liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului sectorului 1, Clotilde Armand, se poate astfel:

  • Potrivit Codului administrativ primarul este demis în urma unui referendum a cărui organizare este cerută în scris de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot și cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială respectivă.
Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Primarul este demis dacă s-au pronunțat în acest sens cel puțin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate, iar rezultatul referendumului a fost validat în condițiile legii.
  • Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătură olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati