Daniel Ghiță: Prezența PSD în Guvern a oprit obligativitatea certificatului verde la intrarea în biserici. Dacă era după Arafat sau USR, se închideau bisericile cu totul

0
1224
Daniel Ghita

PSD, prin prezența sa echilibrată, atent la dorințele românilor, a evitat condiționarea intrării în biserică de prezentarea unui certificat verde. Dacă ar fi fost după Raed Arafat sau dacă USR ar mai fi fost în Guvern cu PNL, s-ar fi ajuns la închiderea cu totul a bisericilor sau la interzicerea participării credincioșilor la slujbe, așa cum s-a întâmplat anul trecut., spune deputatul social-democrat de Ilfov, Daniel Ghiță, printr-o declarație de presă.

Ghiță mai transmite că forțe obscure vor cu tot dinadinsul să ne închidă bisericile și să ne interzică credința și folosesc orice prilej și orice pretext în acest sens, pandemia fiind doar motivul invocat fals de cei care ar dori ca românii să își uite tradițiile.

”Tema interzicerii credinței și a participării la ritualurile religioase apare ca din întâmplare întotdeauna în preajma celor mai importante sărbători. A apărut de Paști în 2020 și acum se prefigura pentru Crăciun în 2021. Totul într-un moment în care Comisia Europeană ”recomandă” să nu mai folosim denumirile religioase ale sărbătorilor. Interzicerea cuvântului ”Crăciun” are legătură tot cu pandemia? Cine nu pronunță Crăciun devine imun la viruși?

  • De aceea este salutară atitudinea membrilor PSD din Guvern care au luptat pentru libertatea religioasă a românilor și care au blocat o asemenea interdicție și discriminare precum prezentarea certificatului verde la intrarea în biserici.

Trebuie să fim atenți însă în continuare pentru că forțele anti-românești abia așteaptă prilejul să ne închidă bisericile și să-i dea afară pe credincioși, să ne interzică sărbătorile religioase, ba chiar și cuvintele sfinte.

Faptul că, în ajun de Sfântul Nicolae, una din cele mai îndrăgite sărbători pentru români, prilej de bucurie pentru toate familiile, cineva a încercat să interzică mersul la biserică prin condiționarea lui pe bază de certificat verde arată că dușmanii acestei națiuni, cei care vor ca românii să își uite istoria, tradițiile și identitatea creștină, nu dorm nici de sărbători.”, mai spune parlamentarul în declarația de presă.

Ghiță: Le promit că nici eu, și nici liderii responsabili din PSD, nu dormim când e vorba să ne apărăm țara și credința!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.