Daniel Ghiță – solicită clarificări ministrului interimar al Sanatatii: Închideți spitalele pentru cei care suferă de boli grave (cancer, boli cardiovasculare, diabet, s.a.)?

Daniel Ghiță, deputat PSD Ilfov, solicită ministrului interimar al Sanatatii, Cseke Attila, dacă are în vedere o noua inchidere a spitalelor.
  • Ghiță: va solicit sa-mi comunicati daca se preconizeaza o noua restrictionare sau inchidere a accesului in spitale pentru persoanele care au alte afectiuni decat Covid-19, inclusiv pentru cele care sufera de boli grave (cancer, boli cardiovasculare, diabet, s.a.) si prin ce act normativ urmeaza sa fie dispusa o astfel de masura, avand in vedere ca reprezinta o restrangere a dreptului la ocrotirea sanatatii, prevazut de articolul 34 din Constitutia Romaniei.

”​In ultimele zile, in Romania a avut loc o crestere alarmanta a numarului de persoane infectate cu Covid-19, fiind depasita cifra de 5.000/zi, iar, conform unor specialisti, se estimeaza ca se va ajunge la 15.000-20.000 de persoane infectate/zi in a doua parte a lunii octombrie a.c.

​Intr-un asemenea context, va solicit sa-mi comunicati daca se preconizeaza o noua restrictionare sau inchidere a accesului in spitale pentru persoanele care au alte afectiuni decat Covid-19, inclusiv pentru cele care sufera de boli grave (cancer, boli cardiovasculare, diabet, s.a.) si prin ce act normativ urmeaza sa fie dispusa o astfel de masura, avand in vedere ca reprezinta o restrangere a dreptului la ocrotirea sanatatii, prevazut de articolul 34 din Constitutia Romaniei.

​Totodata, va solicit sa-mi comunicati daca, si in prezent, persoanele infectate cu Covid-19 care au decedat in spitale sunt introduse dezbracate in saci de polietilena si apoi in sicrie sigilate, precum si motivele pentru care nu se efectueaza autopsierea acestora, cum se prcedeaza in Germania, de exemplu.

Solicit raspuns scris si oral.”, transmite Daniel Ghiță în interpelarea adresată ministrului interimar al Dănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati