Daune de 8 milioane de euro cerute de părinții unui bebeluș plimbat între spitale și mort la Matei Balş

0
143
sursa foto: Unsplash

Părinţii unei fetiţe care a murit la opt luni, fără un diagnostic precis, dar după ce a fost plimbată între mai multe spitale, au dat în judecată trei unităţi spitaliceşti şi mai mulţi medici cărora le cer daune morale în valoare de opt milioane de euro.

Tragedia s-a petrecut în anul 2017, iar procesul deschis la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a fost declinat în favoarea Tribunalului Bucureşti, fiind începutul unui proces care se anunţă de durată, scrie antena3.ro.

Totul a început cu o febră mare

Mama copilului spune că fetiţa s-a născut sănătoasă, iar problemele au început la vârsta de 8 luni, cu febră mare. După ce a consultat medicul pediatru, femeii i s-a spus că fetiţa „este perfect sănătoasă” şi „face febră pentru că îi ies dinţişorii”.

Apoi, starea copilului s-a înrăutăţit, a făcut diaree, iar mama a contactat din nou medicul pediatru care i-a spus să stea liniştită. După cinci zile, femeia a mers cu copilul la alt medic care o suspecta de hepatită.

La spital, i s-a spus că nu ar avea hepatită şi nu a internat-o pentru că era plin de cazuri de rujeolă. În plus, analizele arătau că nu are hepatită.

Într-un final, mama a ajuns cu fetiţa la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, unde i s-au făcut noi analize, iar părinţilor li s-a spus că fetiţa este suspectă de septicemie.

După 10 zile de plimbat între spitale, fetiţa a murit

După 10 zile de la primele simptome şi plimbată între spitale, fetiţa de opt luni a murit, pe 22 septembrie 2017, la Institutul Matei Balş. Ulterior, medicul curant le-a transmis părinţilor că, de fapt, copila nu a avut nici septicemie, ci ar fi murit de o malformaţie la inimă.

Părinţii fetiţei au făcut plângere penală, iar în trei ani au fost întocmite două rapoarte de expertiză. Acum, procesul va continua la Tribunalul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.