Daune de 8 milioane de euro cerute de părinții unui bebeluș plimbat între spitale și mort la Matei Balş

Părinţii unei fetiţe care a murit la opt luni, fără un diagnostic precis, dar după ce a fost plimbată între mai multe spitale, au dat în judecată trei unităţi spitaliceşti şi mai mulţi medici cărora le cer daune morale în valoare de opt milioane de euro.

Tragedia s-a petrecut în anul 2017, iar procesul deschis la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a fost declinat în favoarea Tribunalului Bucureşti, fiind începutul unui proces care se anunţă de durată, scrie antena3.ro.

Totul a început cu o febră mare

Mama copilului spune că fetiţa s-a născut sănătoasă, iar problemele au început la vârsta de 8 luni, cu febră mare. După ce a consultat medicul pediatru, femeii i s-a spus că fetiţa „este perfect sănătoasă” şi „face febră pentru că îi ies dinţişorii”.

Apoi, starea copilului s-a înrăutăţit, a făcut diaree, iar mama a contactat din nou medicul pediatru care i-a spus să stea liniştită. După cinci zile, femeia a mers cu copilul la alt medic care o suspecta de hepatită.

La spital, i s-a spus că nu ar avea hepatită şi nu a internat-o pentru că era plin de cazuri de rujeolă. În plus, analizele arătau că nu are hepatită.

Într-un final, mama a ajuns cu fetiţa la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, unde i s-au făcut noi analize, iar părinţilor li s-a spus că fetiţa este suspectă de septicemie.

După 10 zile de plimbat între spitale, fetiţa a murit

După 10 zile de la primele simptome şi plimbată între spitale, fetiţa de opt luni a murit, pe 22 septembrie 2017, la Institutul Matei Balş. Ulterior, medicul curant le-a transmis părinţilor că, de fapt, copila nu a avut nici septicemie, ci ar fi murit de o malformaţie la inimă.

Părinţii fetiţei au făcut plângere penală, iar în trei ani au fost întocmite două rapoarte de expertiză. Acum, procesul va continua la Tribunalul Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati