David Popovici își donează echipamentul de premiere de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, pentru a strânge 115.000 de euro

David Popovici, dublu campion mondial și campion olimpic la înot, donează Fundației Hope and Homes for Children echipamentul purtat pe podium la Olimpiada de la Paris din acest an. Tricoul, bluza și pantalonii de trening, alături de încălțămintea sport, sunt obiectele personale pe care David le oferă cu scopul de a aduna 115.000 de euro din suma totală necesară construcției unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București. Echipamentul va fi expus pe perioada campaniei, timp de 10 zile, în cadrul AFI Cotroceni, la parter, în atriumul de la intrarea principală.

  • David Popovici își propune să strângă din donații individuale un sfert din suma necesară construcției unei case familiale ce va primi copiii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București; 

Oricine dorește să se alăture lui David este invitat să facă o donație de minim 50 de lei pe pagina de campanie, în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2024. Câștigătorul echipamentului de premiere va fi desemnat prin tragere la sorți, la finalul campaniei, și va primi premiul chiar de la David Popovici.

David Popovici: „Emoția de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simțit alături de mine și vă mulțumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante dar mai tăcute – care se văd rar, dar care au un impact uriaș. Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minim 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulți. Iar pentru asta, vă mulțumesc! ”  

  • Alături de David își unesc forțele jurnaliștii Amalia Enache și Mihai Morar, actorul Marius Manole și violonistul  Alexandru Tomescu, în urma unui demers ambițios prin care cei 5 Ambasadori Hope and Homes for Children își propun ca, prin puterea comunității, copiii să fie mutați cât mai repede într-o casă ca Acasă.

Timp de 10 zile, în săptămâni succesive, fiecare Ambasador va strânge bani pentru o casă ce va avea 300 de mp și toate facilitățile: living generos, bucătărie, terasă primitoare, patru dormitoare, două băi și o curte spațioasă, toate adaptate nevoilor copiilor. Noul Acasă al copiilor (care locuiesc, în prezent, în 2 apartamente – spații insuficiente și neadecvate pentru nevoile lor reale) va fi construit în sectorul 5, aproape de școala specială pe care unii dintre copii o urmează, pe un teren pus la dispoziție de DGASPC Sector 5 – și va oferi un mediu similar celui familial, în care copiii primesc îngrijire și educație adecvată nevoilor lor specifice, de siguranță și de stimulare senzorială, prin spații special amenajate.

David Popovici este Ambasador Hope and Homes for Children din luna aprilie, 2023, și se alătură pentru a treia oară Fundației într-un demers ambițios de crowdfunding, pentru cei mai vulnerabili copii.

Donațiile pentru David pot fi făcute pe pagina de campanie: https://ambasadorpentruacasa.ro/david

Regulamentul campaniei poate fi accesat AICI.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati