David Popovici va concura în trei probe la Cupa României de la Otopeni

David Popovici, dublu campion mondial şi european (100 şi 200 m liber), va concura în trei probe, 100 m fluture, 100 m şi 200 m liber, în Cupa României la înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni (2-4 iunie).

Popovici, 18 ani, va participa la al doilea său concurs din acest an, după Campionatele Naţionale (5-9 aprilie) de la Otopeni, prilej cu care a câştigat şase titluri naţionale (50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m fluture, 100 m fluture, 00 m spate) şi a îndeplinit baremul olimpic la 100 m liber.

Antrenorul Adrian Rădulescu a declarat pentru Agerpres că David Popovici nu şi-a stabilit niciun obiectiv deosebit pentru competiţia de la Otopeni, mai ales că programul său de pregătire a fost perturbat de Bacalaureat: ”N-avem niciun obiectiv pentru acest concurs. Vrem doar sa vedem la ce nivel se află în momentul acesta şi să ne luăm câteva repere pentru perioada până la CM de nataţie de la Fukuoka (14-30 iulie). Ne-am adaptat programul de antrenament în ultimele săptămâni în conformitate cu calendarul examenului de Bacalaureat şi de pregătirea pentru acesta. A fost o experienţă diferită, am descoperit că putem avea flexibilitatea necesară, iar acest lucru îl va ajuta in viitoarele sesiuni pe care le va naviga ca student”.

Rădulescu a adăugat că Popovici nu poate realiza la Cupa României un alt barem de calificare la JO 2024 pentru că nu este o competiţie omologată de Federaţia internaţională de nataţie: ”Nu ştiu dacă poate realiza un nou barem, dar nici n-ar conta. World Aquatics îţi permite sa organizezi o singură competiţie omologată pe an calendaristic, iar aceasta a fost Campionatul Naţional din aprilie”.

La Cupa României, în fiecare zi seriile încep de la ora 9:00, iar finalele sunt programate începând cu ora 17:30.

Popovici va concura pe 2 iunie în serii şi în finală la 100 m fluture, pe 3 iunie în serii şi finală la 100 m liber, iar pe 4 iunie în serii şi finală la 200 m liber.

Până la Mondialele de nataţie din Japonia, unde probele de înot se desfăşoară între 23 şi 30 iulie, David Popovici va participa la a 59-a ediţie a Trofeului Settecolli de la Foro Italico (23-25 iunie).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati