De astăzi, încă o linie STB beneficiazā de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Gabriela Firea anunță că încă o linie de transport beneficiazā, începând de sâmbătă, de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, după ce a sosit o nouă tranşā de vehicule, din totalul de 130 achiziţionate de către Primăria Capitalei acum un an.

Cele 14 autobuze vor circula pe traseul liniei 123, care asigură legătura între Gara de Nord şi zona Vitan. În prezent, autobuzele hibrid se mai află în circulaţie şi pe liniile 133, 131, 105 și 178.

În luna octombrie urmează să sosească un lot de 29 de autobuze, iar în noiembrie încă 11, finalizându-se, astfel, livrarea celor 130 de autobuze hibrid.

Autobuzele ultramoderne sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare.

Motorul este Euro 6, cu emisii scăzute de noxe.

Acestea respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mica de 77 dB(A). Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati