De azi, suprataxa la STB va putea fi plătită şi cu cardul, direct la controlori

0
2158

Societatea de Transport București anunță că, începând de joi, 9 decembrie, suprataxa de 80 de lei va putea fi plătită şi cu cardul bancar, direct la controlori.

”Începând de joi, 09.12.2021, persoanele care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea, în momentul controlului efectuat în mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov, vor avea posibilitatea de a plăti suprataxa și cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), telefonul mobil sau ceasul cu wallet integrat, direct la agenții de control”, potrivit unui comunicat de presă.

Tranzacția se realizează prin intermediul aplicației mobile CEC SmartPhone POS, instalată pe echipamentele portabile de control ale agenților de control.

Tariful suprataxei este de 80 lei

Banca verifică valabilitatea cardului bancar, precum şi existența soldului necesar pentru achitarea suprataxei, iar ulterior tranzacția este confirmată de aplicația mobilă, fiind certificată de chitanţa electronică transmisă călătorului prin e-mail.

După finalizarea tranzacției, agenții de control emit cardul de suprataxă, care permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00, iar ulterior valabilitatea acestuia expiră.

Tariful suprataxei este de 80 lei, fără comision sau alte taxe, indiferent de tipul de card utilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.