De când se dau amenzi pentru nepurtarea măștii în București

0
159

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că a recomandat ca în primele 48 de ore de la instituirea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice deschise din București să nu se dea amenzi celor care nu poartă masca.

Reamintim că portul măștii în spațiile deschise a devenit obligatoriu în București marți, la ora 00.00.

„În ceea ce priveşte portul măştii, cel puţin în primele 48 de ore de la apariţia acestei obligaţii de a purta mască în toate spaţiile deschise recomandarea formulată a fost de a nu amenda din prima, pentru că este posibil ca anumiţi cetăţeni să nu fie informaţi. Nu toată lumea urmăreşte ştirile sau se uită pe online. Sunt oameni care nu urmăresc ştirile şi poate nu au aflat şi din cauza aceasta recomandarea a fost ca în primele 48 de ore cel puţin în spaţiile deschise să fie informaţi doar şi să li se transmită că este necesară purtarea măştii”, a declarat miercuri Ludovic Orban, scrie Digi24.

El a susţinut că nu se ia în calcul închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport.

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Măsurile se aplică de marți, la ora 00.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.